Ενώ όλα τα φρούτα και τα λαχανικά προσφέρουν  θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στην καλή υγεία του οργανισμού, υπάρχουν ορισμένα, που μπορεί να βοηθούν περισσότερο στην απώλεια βάρους.

Γιατί τα φρούτα βοηθούν στην απώλεια κιλών

Μπορούν να αντικαταστήσουν τρόφιμα με περισσότερες θερμίδες

Σε σύγκριση με άλλα τρόφιμα όπως τα αλμυρά σνακ, τα γλυκά και τα αναψυκτικά με ζάχαρη, τα περισσότερα φρούτα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και χαμηλά σε θερμίδες. Επίσης, τα φρούτα είναι πλούσια σε νερό και φυτικές ίνες, που σημαίνει ότι μπορεί κανείς να καταναλώσει τον ίδιο όγκο φαγητού με λιγότερες θερμίδες.

Το καλύτερο φρούτο για απώλεια βάρους

Αν ο στόχος σας είναι να χάσετε κιλά, φροντίστε να βάλετε στη διατροφή σας τα σμέουρα. Αυτά τα μικροσκοπικά κόκκινα, γλυκά φρούτα έχουν πολλές φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά και έχουν μια ικανοποιητικά γλυκιά γεύση. Να πώς βοηθούν στην απώλεια βάρους.

Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες

Ένα φλιτζάνι σμέουρα παρέχει περίπου δέκα γραμμάρια φυτικών ινών, το οποίο είναι περίπου το ένα τρίτο της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας για άντρες και γυναίκες. Οι φυτικές ίνες έχουν αρκετά οφέλη για την υγεία. Εκτός από το γεγονός ότι βοηθούν στην απώλεια βάρους, καθυστερούν την πέψη και παρέχουν σταθερή ενέργεια σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

Τα αντιοξειδωτικά των λαχανικών και των φρούτων παίζουν έναν τεράστιο ρόλο στην προστασία των κυττάρων του σώματός μας ουδετεροποιώντας τις επικίνδυνες ελεύθερες ρίζες που μειώνουν τη φλεγμονή που προκαλεί ασθένειες. Τα σμέουρα είναι γεμάτα με αυτά τα αντιοξειδωτικά, καθώς και με βιταμίνη C, που είναι ένα ακόμη αντιοξειδωτικό.

Είναι φυσικά γλυκά

Τα σμέουρα περιέχουν φυσικά σάκχαρα που μπορούν να ικανοποιήσουν την ανάγκη μας για γλυκό. Καταναλώστε τα σκέτα ή μέσα σε σαλάτες ή το μπολ με τα δημητριακά σας.