Στην κατσαρόλα ή στον φούρνο, με θαλασσινά, κοτόπουλο ή μοσχάρι, όπως και να τις μαγειρέψουμε οι κρασάτες συνταγές είναι πάντα λαχταριστές, διαχρονικές και ταιριάζουν σε κάθε περίσταση: Σε ένα κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι, σε ένα γιορτινό τραπέζι με συγγενείς και φίλους, αλλά ακόμα και στο καθημερινό τραπέζι που ετοιμάζουμε. Συγκεντρώσαμε 20 ξεχωριστές συνταγές και σας τις προτείνουμε.
20 κρασάτες συνταγές
Με κόκορα ή κοτόπουλο
Κόκορας κρασάτος με ζυμαρικά
Μια από τις καλύτερες εκδοχές μαγειρέματος του κόκορα είναι με ντομάτα και κόκκινο κρασί! Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Coq Au Vin: Κόκορας κρασάτος από τη Γαλλία
Μια συνταγή από τη Βουργουνδία, που φυσικά ζητάει στα υλικά της μαρινάδας και το ομώνυμο κόκκινο ξηρό κρασί. Στα δικά μας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια Νάουσα (Ξινόμαυρο). Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Κοτόπουλο κρασάτο με κρούστα 3 πιπεριών
Ένα άκρως εντυπωσιακό και πικάντικο πιάτο που φτιάχνεται πολύ εύκολα. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Κοτόπουλο του κυνηγού (poulet sauté chasseur)
Κλασικό πιάτο της γαλλικής κουζίνας, με πλούσια, κρασάτη σάλτσα. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Βουτυράτο πιλάφι με κρασάτα συκωτάκια πουλιών
Ένα γευστικό πιάτο, που ετοιμάζεται εύκολα και ταιριάζει πολύ σε κυριακάτικα και γιορτινά τραπέζια, αλλά και σε ένα ρομαντικό δείπνο με το ταίρι σας. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Με μοσχάρι – χοιρινό – αρνί – κουνέλι
Κουνέλι κρασάτο με λεμόνι και δεντρολίβανο
Ένα πολύ νόστιμο πιάτο που ετοιμάζεται εύκολα. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Αρνάκι κρασάτο με ξερά βερίκοκα
Το αρνάκι με τα αποξηραμένα φρούτα είναι ένας από τους καλύτερους συνδυασμούς, δίνοντας νόστιμα πιάτα. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Κρασάτες μπουκίτσες χοιρινού με φάβα πικάντικη
Από τις πιο νόστιμες κρασάτες συνταγές. Ένα πιάτο με πληθωρική γεύση που ταιριάζει άψογα στη θαλπωρή και τις οικογενειακές μαζώξεις του κυριακάτικου τραπεζιού. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Κρασάτες πανσέτες με πιπεριά Φλωρίνης
Είναι νόστιμες, οικονομικές και μαγειρεύονται στο τηγάνι και με πολλούς διαφορετικούς τρόπους μέσα σε λίγα λεπτά. Για τις χοιρινές πανσέτες ο λόγος… Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Ψαρονέφρι με σάλτσα από ροζέ κρασί και μανιτάρια
Τα αρώματα από το κρεμμύδι και τον κόλιανδρο, το χρώμα από το ροζέ κρασάκι και η γεμάτη γεύση από τη σάλτσα κάνουν το πιάτο αυτό μια εξαιρετική επιλογή. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Κοντοσούβλι κρασάτο
Ζουμερό και μερακλίδικο, το κοντοσούβλι είναι εξαιρετικός μεζές. Αν το φτιάξετε σε συνδυασμό με ένα καλό κόκκινο κρασί, δεν θα μείνει μπουκιά! Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Χοιρινή κρασοτηγανιά με πιπεριές
Μια ζουμερή κρασάτη χοιρινή τηγανιά που θα απολαύσετε ιδανικά με λευκό κρασάκι, ούζο ή τσίπουρο σε μια παρεΐστικη σύναξη. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Χοιρινές μπριζόλες κρασάτες
Ζουμερές χοιρινές μπριζόλες με απολαυστική σάλτσα κρασιού. Αντί για κλασικό πιλάφι θα τις συνοδεύσετε με τραγανές ρυζοκροκέτες. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Σουτζουκάκια με κρασάτη σάλτσα
Τα αγαπημένα μας σουτζουκάκια εδώ φτιάχνονται με 2 κιμάδες και σερβίρονται με πικάντικη σάλτσα. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Moσχαρίσια μάγουλα με κόκκινο κρασί
Η γάστρα δίνει εξαιρετικά πιάτα, όπως το συγκεκριμένο που μπορούμε να συνοδεύσουμε με πουρέ πατάτας ή πιλάφι. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Με θαλασσινά
Χταπόδι κρασάτο με πατάτες και ελιές
Το χταπόδι είναι ανεπανάληπτος μεζές, εδώ, όμως, το προτείνουμε μαγειρεμένο στην κατσαρόλα με πατατούλες και ελιές. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Χταπόδι κρασάτο με ζυμαρικά
Δίνουμε νέα πνοή στην κλασική συνταγή για χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι, επιλέγοντας διαφορετικά κοντά ζυμαρικά, όπως σαλιγκαράκια. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Σουπιές κρασάτες με κρεμμυδάκια στιφάδο
Το μυστικό της συνταγής, που είναι ιδανική και για περιόδους νηστείας, κρύβεται στα μπαχαρικά. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Με όσπρια – ρύζι
Φασόλια με χοιρινό κρασάτο στον ταβά
Ένα πιάτο ξεχωριστής νοστιμιάς που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Ριζότο με Cabernet Sauvignon
Ένα κρασάτο ριζότο, με ωραίο κόκκινο χρώμα χάρη στο κρασί, φίνο άρωμα γλυκάνισου και πολύ νόστιμη γεύση. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.