Ένα τηγανητό αυγό φαίνεται να μπορεί να αναβαθμίσει γευστικά σχεδόν οποιοδήποτε φαγητό. Για αυτό και όλο πιο συχνά βλέπουμε ένα μελάτο , ζουμερό αυγό να κάνει την εμφάνισή του on top σε όλο και περισσότερα πιάτα εστιατορίων. Και δεν είναι περίεργο, αφού όντως έχει πολλή νοστιμιά, ειδικά αν είναι και καλής ποιότητας. Γιατί όλοι έχουμε βάλει στο μάτι συγκεκριμένο πάγκο στη λαϊκή με τα «καλά» αυγά. Και όταν έχουμε από αυτά τα «καλά αυγά» στο σπίτι, εκτός από σκέτα αυγά μάτια, ομελέτα και βραστά, γιατί να μη να χρησιμοποιήσουμε με περισσότερους ευφάνταστους και χορταστικούς τρόπους;

Πριν όμως περάσουμε στις συνταγές που χρειάζονται το αυγουλάκι τους, μαθαίνουμε και μερικά χρήσιμα tips, για να μάθουμε να το φτιάχνουμε τέλεια.

Δείτε τη συνταγή για το τέλειο τηγανητό αυγό εδώ. Η πιο απλή συνταγή που δεν απογοητεύει ποτέ.

Και τώρα, περνάμε στις πιο σύνθετες συνταγές για το καθημερινό-και μη-τραπέζι.

Βίδες με πέστο, απάκι και τηγανητό αυγό
Μια πεντανόστιμη συνταγή της ευκολίας. Τα πέστο πάντα είναι πλούσια σε νοστιμιά, λόγω των φρέσκων μυρωδικών και της παρμεζάνας. Το απάκι κάνει το πιάτο ακόμη πιο χορταστικό, ενώ το μελάτο αυγό απογειώνει αυτή τη συνταγή της μισής ώρας.

Ντάκος με το αυγό του
Υγιεινός, γρήγορος στην προετοιμασία του, νόστιμος και χορταστικός, ο κρητικός ντάκος χωράει πάνω του όλη τη μαγειρική φαντασία που θα τον μεταμορφώσει σε ένα γρήγορο, πλήρες γεύμα.

Μεξικάνικες πατάτες με μπίρα, τσίλι κον κάρνε και τηγανητό αυγό
Μπορεί οι πατάτες να είναι συνήθως συνοδευτικό κάποιου κρέατος, αλλά αυτή η μεξικάνικη συνταγή είναι ένας πλήρης μεζές! Φτιάχνεται με τέλειες πατάτες που μοιάζουν με τηγανητές αλλά ψήνονται στον φούρνο, τσίλι κον κάρνε και τηγανητό αβγό που ταιριάζει απίστευτα πολύ.

Τηγανητό ρύζι με μπρόκολο και αυγό
Ένα πιάτο που δεν θέλει πολύ χρόνο προετοιμασίας, αλλά είναι ταυτόχρονα ελαφρύ και θρεπτικό είναι αυτή η συνταγή που σας προτείνουμε αυτή τη φορά.

Πατάτες τηγανητές με πελτέ ντομάτας, αυγά και ξιδάτο λουκάνικο
Πατάτες με αυγά και λουκάνικα: αγαπημένη και εύκολη συνταγή! Εδώ σε μια παραλλαγή με πελτέ ντομάτας!

Πανσέτα παστή
Πρώτης τάξεως τσιπουρομεζές αλλά ταιριάζει υπέροχα σε σαλάτες και τηγανητά αβγά.

Μανιάτικη τσουχτή
Με λιγοστά υλικά, που συνήθως έχετε στο σπίτι, μπορείτε να φτιάξετε μια από τις πιο απολαυστικές ελληνικές μακαρονάδες. Ειδικά αν χρησιμοποιήσετε χειροποίητα ζυμαρικά θα ενθουσιαστείτε με το αποτέλεσμα.

Croque-Madame α λα αγγλικά ή αλλιώς eggs in a hole
Δοκιμάστε αυτή την πανεύκολη συνταγή από την Αγγλία για αυγά με αβοκάντο που και θα ετοιμάσετε σε χρόνο dt, αλλά και θα εντυπωσιάσουν όσους τα δοκιμάσουν.

Αυγά με σπανάκι
Σε ελάχιστο χρόνο μπορείτε να φτιάξετε αυτό το αγαπημένο ελληνικό πιάτο. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε και άλλα χορταρικά εκτός από το σπανάκι.

Τούρτα με κολοκυθάκια, τυριά και αυγά μάτια
Εύκολο και εντυπωσιακό, αυτό το ορεκτικό είναι ένας από τους πιο νόστιμους τρόπους για να ανοίξετε το καθημερινό αλλά και το κυριακάτικο καλοκαιρινό τραπέζι.

Σαγανάκι με παστουρμά και αυγά
Ένα απίστευτα απλό μεζεδάκι με αβγό και παστουρμά, που όμως συγκλονίζει με την υπέροχη γεύση του.

Αλμυρά κρουασάν γεμιστά με αυγά και μπέικον
Αυτά τα κρουασάν με τα αυγά, το μπέικον και τα φασόλια είναι τόσο χορταστικά και νόστιμα που μπορούν να αποτελέσουν ένα πλήρες πρωινό γεύμα.

Μπιτόκ αλά ρους, κοινώς μπιφτέκια με τηγανητά αυγά
Το περίφημο πιάτο με μπιφτέκια και τηγανητά αβγά, που ήταν πολύ της μόδας τις δεκαετίες ’50, ’60 και ’70 και θεωρείται από τα κλασικά πιάτα της αστικής αθηναϊκής κουζίνας, βρίσκουν και σήμερα μία θέση στο τραπέζι μας και ενθουσιάζουν με τη γεύση τους μικρούς και μεγάλους.

Μεσογειακό shakshouka με φέτα και βασιλικό
Αυγά τηγανητά σε πληθωρική σάλτσα ντομάτας με πιπεράτη γεύση. Συνοδεύετε απαραιτήτως με αρκετές φέτες ζυμωτό ψωμί.

Τρυπημένη πίτα με τηγανητό αυγό και σάλτσα στραπατσάδας
Συνδυάζουμε το κλασικό τηγανητό αυγό με τυράκι και πίτα και φτιάχνουμε το πιο νόστιμο και εύκολο μεζεδάκι.