Ο πελτές γίνεται μεζές, αλείφεται πάνω σε φρέσκο ψωμάκι και σερβίρεται με ψητό μανούρι, για ένα γρήγορο και ελαφρύ snack, ή για να συνοδεύσετε το τσίπουρο και το ούζο σας.
Βάζετε το μανούρι σε ένα σχαροτήγανο και ψήνετε, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Σε ένα μικρό μπολ, ρίχνετε τον πελτέ, το ελαιόλαδο, τον βασιλικό και αλάτι και ανακατεύετε ελαφρά.
Αλείφετε τον πελτέ στις φέτες του ψωμιού και τοποθετείτε από πάνω από μία φέτα ψητό μανούρι και λίγα φύλλα ρόκας.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε το μανούρι σε ένα σχαροτήγανο και ψήνετε, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Βήμα 2
Σε ένα μικρό μπολ, ρίχνετε τον πελτέ, το ελαιόλαδο, τον βασιλικό και αλάτι και ανακατεύετε ελαφρά.
Βήμα 3
Αλείφετε τον πελτέ στις φέτες του ψωμιού και τοποθετείτε από πάνω από μία φέτα ψητό μανούρι και λίγα φύλλα ρόκας.