salata_kinoa2_olivemagazine.gr_
clock icon
50'

Σαλάτα με κινόα και ρεβίθια

Υλικά

    Για τη σαλάτα

  • 1 φλιτζάνι "ρεβίθια χονδρά ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ", βρασμένα με 2 καρφάκια γαρίφαλα
  • 1 φλιτζάνι κινόα
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 15 ντοματίνια, κομμένα στη μέση ή σε μικρότερα κομμάτια
  • 1 αγγούρι
  • 1 πιπεριά κίτρινη ή πορτοκαλί σε καρεδάκια
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκκομένο
  • 1 κλαδάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 150γρ. φέτα τρίμμα
  • Για τη βινεγκρέτ

  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι λευκό
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • ½ κουτ. γλυκού μέλι
  • ξύσμα από ένα λεμόνι και χυμό από το μισό
  • 1/3 σκελίδα σκόρδο ξυσμένη στον τρίφτη
  • αλάτι, πιπέρι

Μια χορταστική όσο και υγιεινή σαλάτα που μπορεί κάλλιστα να γίνει από μόνη της κι ένα ελαφρύ γεύμα.

Ξεπλένετε καλά την κινόα με άφθονο κρύο νερό και την αφήνετε να φουσκώσει μέσα σε 2 φλιτζάνια ζεματιστό νερό που έχετε αλατίσει προηγουμένως. Τη στραγγίζετε και την αφήνετε στην άκρη.
Ετοιμάζετε στο μεταξύ και τα λαχανικά. Τα πλένετε και τα κόβετε όπως περιγράφεται στη συνταγή.
Ρίχνετε τα ρεβίθια, την κινόα, τις ντομάτες, το αγγούρι, το κρεμμυδάκι και τις πιπεριές σε μια σαλατιέρα. Αλατίζετε, προσθέτετε τον μαϊντανό και το δυόσμο και ανακατεύετε.
Ετοιμάζετε και τη βινιγκρέτ: σε ένα μικρό βαζάκι ρίχνετε όλα τα υλικά μαζί, αλατοπιπερώνετε και κλείνετε καλά με καπάκι πριν χτυπήσετε πολύ καλά το περιεχόμενο. Δοκιμάζετε τη γεύση και αν δεν σας ικανοποιεί προσθέτετε λάδι ή λεμόνι ή αλατοπίπερο. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και ανακατεύετε ξανά. Πασπαλίζετε με την φέτα και σερβίρετε αμέσως.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ξεπλένετε καλά την κινόα με άφθονο κρύο νερό και την αφήνετε να φουσκώσει μέσα σε 2 φλιτζάνια ζεματιστό νερό που έχετε αλατίσει προηγουμένως. Τη στραγγίζετε και την αφήνετε στην άκρη.

Βήμα 2

Ετοιμάζετε στο μεταξύ και τα λαχανικά. Τα πλένετε και τα κόβετε όπως περιγράφεται στη συνταγή.

Βήμα 3

Ρίχνετε τα ρεβίθια, την κινόα, τις ντομάτες, το αγγούρι, το κρεμμυδάκι και τις πιπεριές σε μια σαλατιέρα. Αλατίζετε, προσθέτετε τον μαϊντανό και το δυόσμο και ανακατεύετε.

Βήμα 4

Ετοιμάζετε και τη βινιγκρέτ: σε ένα μικρό βαζάκι ρίχνετε όλα τα υλικά μαζί, αλατοπιπερώνετε και κλείνετε καλά με καπάκι πριν χτυπήσετε πολύ καλά το περιεχόμενο. Δοκιμάζετε τη γεύση και αν δεν σας ικανοποιεί προσθέτετε λάδι ή λεμόνι ή αλατοπίπερο. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και ανακατεύετε ξανά. Πασπαλίζετε με την φέτα και σερβίρετε αμέσως.