Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών, σας ρωτήσαμε στο καθιερωμένο μας κουίζ στο Viber αν προτιμάτε τα μακαρόνια με κιμά ή μία νόστιμη γαριδομακαρονάδα. Τα μακαρόνια με κιμά, που όλοι μας έχουμε αγαπήσει από παιδιά με το κρέας γεμάτο νοστιμιά και αρώματα, ενώ η γαριδομακαρονάδα είναι ένα εξίσου εύκολο και γρήγορο πιάτο, γεμάτο θαλασσινά αρώματα.

Στο poll που σας στείλαμε, η διαφορά στις ψήφους ήταν μεγάλη, με τα μακαρόνια με κιμά να συγκεντρώνουν ποσοστό 67%, ενώ η γαριδομακαρονάδα να παραμένει στη δεύτερη θέση της προτίμησής σας, συγκεντρώνοντας το 33% των ψήφων. Παρότι, η διαφορά είναι μεγάλη, συγκεντρώσαμε συνταγές και για τα δύο.

Συνταγές για μακαρόνια με κιμά


Μακαρόνια με κιμά, η «γρήγορη συνταγή»
Η σάλτσα κιμά έχει όλα τα βασικά μπαχαρικά και αρωματικά που συνηθίζονται στην κλασική ελληνική προσέγγιση (σκόρδο, δάφνη, κανέλα, μπαχάρι). Το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου εξοικονομείται καθώς αντί για σάλτσα από τριμμένες ντομάτες που θα έμπαινε κανονικά, μπαίνει ντοματοπολτός που επειδή δεν έχει υγρά που πρέπει να εξατμιστούν, γλυτώνει 5-8 λεπτά σε χρόνο.


Μακαρόνια με κιμά με τριμμένη κολοκύθα
Η εποχή της κολοκύθας είναι τώρα και αν ψάχνετε συνεχώς τρόπους να την εντάξετε στα καθημερινά σας μαγειρέματα, δοκιμάστε τη στην κλασική συνταγή με κιμά. Θα λατρέψετε το αποτέλεσμα.


Η τέλεια σάλτσα Μπολονέζ
Ποιος λέει όχι σε ένα λαχταριστό πιάτο με μακαρόνια με κιμά; Φτιάχνουμε λοιπόν την τέλεια σάλτσα μπολονέζ και το απολαμβάνουμε στην καλύτερη εκδοχή του!

Συνταγές για γαριδομακαρονάδα


Γαριδομακαρονάδα με κάππαρη
Η γαριδομακαρονάδα είναι ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα. Εδώ, προσθέτουμε και κάππαρη και απογειώνουμε τη γεύση της.


Γαριδομακαρονάδα με πολύχρωμα ντοματίνια και σάλτσα γιαουρτιού
Μία διαφορετική εκδοχή της γαριδομακαρονάδας, με ντοματίνια γλασαρισμένα με πετιμέζι. Θα γίνει από τα αγαπημένα σας πιάτα ζυμαρικών!


Γαριδομακαρονάδα με μαφαλντίνε και μαστίχα

Μια συνταγή που η θαλασσινή αλμύρα της γαρίδας δένει με τη γλυκιά, αρωματική και γήινη γεύση της μαστίχας σε μια σύνθεση που συμπληρώνεται από μια ελαφρά πικάντικη διάσταση απ’ το μπούκοβο. Χρησιμοποιείστε μια σχετικά ξηρή μαστίχα και συντονίστε το πιάτο να βγει όταν η παρέα κάθεται ήδη στο τραπέζι.