Στο καθιερωμένο μας κουίζ στο viber αναρωτηθήκαμε ποιες πίτες με κρέας αγαπάτε περισσότερο. Κοτόπιτες γεμιστές με λαχανικά ή μόνο με κοτόπουλο ή λαχταριστές κιμαδόπιτες με τραγανό φύλλο; Στο poll δείξατε ξεκάθαρα την προτίμησή σας για τις κοτόπιτες, αφού τις επιλέξατε με ποσοστό 65% αφήνοντας πίσω τις κιμαδόπιτες με ποσοστό 35%. Εμείς, πάλι, συγκεντρώσαμε για εσάς λαχταριστές συνταγές και για τις δύο για να τις απολαύσετε όλο τον χρόνο σε κάθε ώρα της ημέρας.

Δείτε παρακάτω τις επιλογές μας:

Συνταγές για κοτόπιτα

Κοτόπιτα από τη Λάιστα Ζαγορίου
Μια πλούσια θρεπτική κοτόπιτα από τη Λάιστα Ζαγορίου, ένα χωριουδάκι στα 1200 μέτρα στις πλαγιές της Τύμφης. Οι Ηπειρώτισσες μαθαίνουν να ανοίγουν φύλλο από την κούνια αλλά μπορείτε να το δοκιμάσετε και με έτοιμο.

Κοτόπιτα με πράσο και πιπεριές
Να φτιάξουμε μια πίτα; Ο Μάστερ Σεφ Λάμπρος Βακιάρος δίνει τη συνταγή για μια εύκολη κοτόπιτα με λαχανικά. Νόστιμο ορεκτικό στο τραπέζι, αλλά κι ελαφρύ γεύμα για τη δουλειά ή το σχολείο.

Συνταγές για κιμαδόπιτα

Κιμαδόπιτα με φύλλο αέρος και πρόβειο γιαούρτι με μπούκοβο
Αυτή η κιμαδόπιτα με το φύλλο Βηρυτού συνδυάζει τη δροσιά του γιαουρτιού με την πικάντικη γεύση του μπούκοβου και είναι για τους μερακλήδες.

Κιμαδόπιτα χωρίς φύλλο
Ούτε άνοιγμα φύλλου, ούτε ζύμη. Με λίγο καλαμποκάλευρο κάνετε τον χυλό, ρίχνετε τον κιμά και έχετε μια κιμαδόπιτα τόσο νόστιμη που δεν θα το πιστεύετε!