Το σίτεμα είναι η παραμονή του κρέατος για χρονικό διάστημα 10-15 ημερών σε συνθήκες συντήρησης (μεταξύ 3-5ºC), όπου όσο ο κρύος αέρας κυκλοφορεί γύρω από το κρέας, αυτό σταδιακά μαλακώνει και γίνεται ακόμη καλύτερο για το μαγείρεμα.

Το σίτεμα προϋποθέτει τρία πράγματα
1) Ένα καλό κομμάτι κρέας
2)Σωστή θερμοκρασία
3)Χρόνο

Τρόπος 1
Ζητάτε από τον κρεοπώλη σας ένα ελαστικό δίχτυ, από αυτά που χρησιμοποιείτε για να φτιάξετε  τα ρολά. Σε αυτό θα βάλετε το κρέας που θέλετε να σιτέψετε. Είναι στενό και θα σας δυσκολέψει λίγο, αλλά είναι ελαστικό και αυτή θα είναι η μοναδική σας δυσκολία σε όλη τη διαδικασία. «Διπλώνετε» το κομμάτι του κρέατος και το βάζετε στο δίχτυ. Θα φτιάξετε έτσι ένα ρολό.

Κρεμάτε το ρολό σε ένα ράφι στο ψυγείο σας και ανάλογα με τις μέρες που θέλετε να σιτέψετε το κρέας, το βγάζετε από το δίχτυ 1-2 μέρες μετά, το ανοίγετε και αφού το διπλώσετε από την άλλη πλευρά, το ξαναβάζετε σε άλλο δίχτυ. Αν π.χ θέλετε να σιτέψετε το κρέας σας 5 μέρες, ακολουθείτε τη διαδικασία αυτή στην αρχή της τρίτης μέρας.

Τρόπος 2
Ένας ακόμη τρόπος σιτέματος είναι να μην κρεμάσετε το κρέας αλλά να το αφήσετε πάνω σε μια ξύλινη επιφάνεια μέσα στο ψυγείο και ανάλογα με τις μέρες που θέλετε να το σιτέψετε, να το γυρίζετε από την άλλη πλευρά ανά διαστήματα και μετά, αφού αλλάξετε και πάλι το ελαστικό δίχτυ, να το γυρίσετε για τελευταία φορά.

Tips
*Όταν σιτεύετε, δεν χρησιμοποιείτε ποτέ αλάτι και μπαχαρικά.
*Είναι πολύ σημαντικό η θερμοκρασία σιτέματος να διατηρείται όσο το δυνατόν πιο σταθερή, οπότε είναι προτιμότερο να «σπρώξετε» τα κομμάτια του κρέατος στο πίσω μέρος του ψυγείου, που συνήθως είναι και το πιο κρύο.