Σάλτσα γεμάτη πάθος για να αγκαλιάσει τα μακαρόνια σου. Κάτι σαν αματριτσιάνα, που θα γίνει όμως στο μπαμ.
Υλικά
4 φέτες μπέικον ή πανσέτα ψιλοκομμένη
1/2 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
400γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κουτ. γλυκού τσίλι σε σκόνη
250γρ. μακαρόνια
1 κουτ γλυκού λάδι
αλάτι
Διαδικασία
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε άφθονο αλατισμένο νερό. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι, το μπέικον και το τσίλι και τα σοτάρουμε για 3 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Ρίχνουμε την ντομάτα και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε. Τρίβουμε παρμεζάνα και σερβίρουμε στο μπαμ.