zimarika me kotopoulo kai spanaki mikri
clock icon
40'

Ζυμαρικά με κοτόπουλο και πέστο με σπανάκι

Υλικά

  • 500 γρ. ζυμαρικά της προτίμησής μας
  • 300 γρ. στήθος κοτόπουλο, σε κύβους
  • 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το πέστο

  • 100 γρ. τρυφερά φύλλα σπανάκι
  • 5-6 φύλλα βασιλικό
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
  • ½ κουτ. γλυκού φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι
  • 20 γρ. κουκουνάρι
  • 30 γρ. φουντούκια ή καρύδια
  • 2-3 κουτ. σούπας τυρί αρσενικό Νάξου
  • χυμό και ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • 80 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Tips

  • Προσθέστε στο πέστο τρυφερά φύλλα από παντζάρια. Του ταιριάζουν πολύ.

Τα ζυμαρικά είναι η πιο εύκολη και γρήγορη λύση για το καθημερινό μας τραπέζι, ειδικά όταν συνδυάζονται με φρέσκα υλικά γεμάτα γεύση, όπως ένα πέστο με τρυφερό σπανάκι και βασιλικό. Θα το αγαπήσουν όλοι!

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα φύλλα από το σπανάκι και τον βασιλικό. Ρίχνουμε στο μπλέντερ πολτοποιούμε όλα τα υλικά για το πέστο. Αφήνουμε στην άκρη.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Τα σουρώνουμε. Τα περιχύνουμε με το μισό πέστο και τα διατηρούμε ζεστά.
Ταυτόχρονα σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κοτόπουλο με 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο μέχρι να ψηθεί, το αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 2 κουτ. σούπας από το πέστο. Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα τα ζεστά ζυμαρικά με το κοτόπουλο και το υπόλοιπο πέστο.
Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα φύλλα από το σπανάκι και τον βασιλικό. Ρίχνουμε στο μπλέντερ πολτοποιούμε όλα τα υλικά για το πέστο. Αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Τα σουρώνουμε. Τα περιχύνουμε με το μισό πέστο και τα διατηρούμε ζεστά.

Βήμα 3

Ταυτόχρονα σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κοτόπουλο με 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο μέχρι να ψηθεί, το αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 2 κουτ. σούπας από το πέστο. Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα τα ζεστά ζυμαρικά με το κοτόπουλο και το υπόλοιπο πέστο.

Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook