Η εποχή της κολοκύθας είναι τώρα και αν ψάχνετε συνεχώς τρόπους να την εντάξετε στα καθημερινά σας μαγειρέματα, δοκιμάστε την στην κλασική συνταγή με κιμά. Συνδυαστικά και με τα ζυμαρικά η γεύση θα «απογειωθεί» και θα λατρέψετε το αποτέλεσμα!
Υλικά
- 500 γρ. ζυμαρικά βρασμένα
- 1 κουτ. σούπας κουκουνάρι, καβουρδισμένο
- τριμμένο κεφαλοτύρι, για το σερβίρισμα
- 40 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 400 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κόκκους μπαχάρι
- 1 μικρό ξυλάκι κανέλα
- ¼ κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
- 20 ml κονιάκ ή κόκκινο ξηρό κρασί
- 300 γρ. κολοκύθα κίτρινη ψίχα, χοντροτριμμένη, στυμμένη
- χυμό από 1 πορτοκάλι + 1 κομμάτι φλούδα
- 200 ml χυμό ντομάτας
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τον κιμά:
Διαδικασία
Βήμα 1
Κιμάς: Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και καβουρδίζετε τον κιμά μέχρι να πάρει χρώμα, ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα.Βήμα 2
Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, συνεχίζοντας το σοτάρισμα μέχρι να στεγνώσουν όλα τα υγρά που θα βγάλει ο κιμάς και το κρεμμύδι και προσθέτετε τα μπαχαρικά, λίγο αλάτι και πιπέρι.Βήμα 3
Σβήνετε με το κονιάκ και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε την κολοκύθα, τον χυμό και τη φλούδα του πορτοκαλιού, τον χυμό ντομάτας και λίγο αλάτι. Κλείνετε με καπάκι και σιγοβράζετε μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα.Βήμα 4
Στο μεταξύ, σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζετε τα ζυμαρικά ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία. Τα σουρώνετε και τα περιχύνετε με ελάχιστο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν. Μοιράζετε σε πιάτα τα ζυμαρικά, από πάνω τον κιμά και πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί και κουκουνάρι σπασμένο.Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook