zesti salata_anoigma
clock icon
30'

Ζεστή σαλάτα με τρυφερά πράσα, κρεμμυδάκια, σπαράγγια και μανιτάρια

Υλικά

    Μερίδες: 4-6

  • 12 baby πράσα
  • 12 μεγάλα πράσινα σπαράγγια
  • 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 συσκευασία μανιτάρια πλευρώτους
  • ε.π. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. γαλοτύρι
  • λίγο παλαιωμένο ξίδι κρασιού
  • 1 λεμόνι, τον χυμό
  • 1 κουτ. σούπας εστραγκόν, ψιλοκομμένο
  • ανθό αλατιού, μαύρο πιπέρι

Μια νόστιμη και θρεπτική ζεστή σαλάτα με σπαράγγια και μανιτάρια, ιδανική για vegan διατροφή, αλλά και για όσους αγαπούν το μανιτάρι, γνωστό και ως «το κρέας των λαχανικών».

Πλένουμε καλά και κόβουμε τα σπαράγγια, τα πράσα και τα κρεμμυδάκια.

Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τα λαχανικά και τα βάζουμε σε ταψί στον ξυλόφουρνο. Μετά από 7-8′ τα βγάζουμε, τα τοποθετούμε σε μία πιατέλα σερβιρίσματος και τοποθετούμε δίπλα το γαλοτύρι.

Ραντίζουμε τα λαχανικά με λίγο παλαιωμένο ξίδι και λίγο χυμό λεμονιού, με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και τέλος πασπαλίζουμε με το εστραγκόν και σερβίρουμε. Εναλλακτικά, ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο οικιακό φούρνο για την ίδια ώρα, στις αντιστάσεις, στους 180° C.

Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφίες Studio Lm

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε καλά και κόβουμε τα σπαράγγια, τα πράσα και τα κρεμμυδάκια.

Βήμα 2

Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τα λαχανικά και τα βάζουμε σε ταψί στον ξυλόφουρνο. Μετά από 7-8′ τα βγάζουμε, τα τοποθετούμε σε μία πιατέλα σερβιρίσματος και τοποθετούμε δίπλα το γαλοτύρι.

Βήμα 3

Ραντίζουμε τα λαχανικά με λίγο παλαιωμένο ξίδι και λίγο χυμό λεμονιού, με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και τέλος πασπαλίζουμε με το εστραγκόν και σερβίρουμε. Εναλλακτικά, ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο οικιακό φούρνο για την ίδια ώρα, στις αντιστάσεις, στους 180° C.

Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφίες Studio Lm