Το λαχανικό που βλέπουμε παντού αυτό το διάστημα είναι τα σπαράγγια, χαρακτηριστικό της άνοιξης! Αν είστε από εκείνους που δεν τα έχετε δοκιμάσει ή αποφασίσατε να τα δοκιμάσετε αλλά δεν καταφέρατε να τα μαγειρέψετε σωστά, τότε σας έχουμε τα πιο συχνά λάθη που κάνουν όλοι όταν καλούνται να διαχειριστούν μαγειρικά τα σπαράγγια.

Τα μαγειρεύουμε πάση θυσία
Ευχάριστα τα νέα για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο! Ο καλύτερος τρόπος για να καταναλώσετε τα σπαράγγια είναι ωμά. Θέλουν απλώς λίγο καθάρισμα και την κατάλληλη προσθήκη αλατιού και μπαχαρικών. Για να τα χρησιμοποιήσουμε σε σαλάτες, κόβουμε τις άκρες, τα πλένουμε καλά, βάζουμε τα απαραίτητα μπαχαρικά και τα ενσωματώνουμε στο φαγητό μας.

Τα βράζουμε σε πολύ νερό
Όταν τα σπαράγγια είναι κακομαγειρεμένα έχουν μια ελαφριά πικρή γεύση. Από πού προέρχεται αυτό; Από το νερό μέσα στο οποίο τα μαγειρεύουμε. Επειδή η φυσική περιεκτικότητά του σε νερό είναι πολύ μεγάλη, τότε δεν είναι καλό να το μαγειρεύουμε μέσα σε πολύ νερό. Κόβουμε την πιο σκληρό βάση του λαχανικού, μαζεύουμε 6-8 σπαράγγια μαζί και τα τοποθετούμε όρθια μέσα σε μια μικρή κατσαρόλα, ώστε το πάνω μέρος τους να μην βουλιάζει μέσα στο νερό αλλά να μαγειρεύεται ουσιαστικά στον ατμό. Από την ώρα του βρασμού υπολογίζουμε 8-12 λεπτά για να είναι έτοιμα. Όταν τα βγάλουμε από την κατσαρόλα, τα σουρώνουμε ώστε να φύγει το επιπλέον νερό που έχουν απορροφήσει.
Αν πάλι φοβάστε μην τα παραμαγειρέψετε, μπορείτε να τα ετοιμάσετε στον ατμό, στο τηγάνι ή στον φούρνο.

Τα αφήνουμε πολλές μέρες στο ψυγείο προτού τα καταναλώσουμε
Αν μείνουν πολλές μέρες στο ψυγείο τα σπαράγγια, σκληραίνουν και χάνουν τη γεύση τους. Το ιδανικό είναι να τα μαγειρέψετε την ημέρα που θα τα αγοράσετε ή την επομένη, αλλιώς στο ψυγείο μπορούν να μείνουν το πολύ μέχρι 4 μέρες και πάλι ρισκάρετε να χάσουν σε γεύση και υφή.

Δείτε επίσης:
Σαλάτα με σπαράγγια, ντοματίνια, κάσιους και ροκφόρ

Αυγά ποσέ με σάλτσα bearnaise, καπνιστό χοιρινό και σπαράγγια

Άγρια σπαράγγια με φινόκιο, λεμονάτα