Δεν υπάρχει καλύτερο επιδόρπιο για τα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά τραπέζια από μία φρουτοσαλάτα. Θα την ετοιμάσετε με ποικιλία φρούτων, που βράζουν ελαφρά μέσα σε γλυκό κρασί και θα τη σερβίρετε με μία μπάλα παγωτό.
Υλικά
- 200γρ. φράουλες
- 2 αχλάδια καθαρισμένα, σε μικρά κομματάκια
- 2 μήλα Golden καθαρισμένα, σε μικρά κομματάκια
- 1 μπανάνα ψιλοκομμένη
- 2 ακτινίδια ώριμα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
- 100γρ. μαύρα μούρα (κατεψυγμένα)
- 2 νεροπότηρα γλυκό κρασί Σάμου
- 25-30 φυλλαράκια βασιλικού πλατύφυλλου
- 600γρ. παγωτό βανίλια
- 3 κουτ. σούπας σουσάμι καβουρδισμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα βάζετε τα δύο νεροπότηρα γλυκό κρασί, ρίχνετε μέσα τα φυλλαράκια βασιλικού και τα αφήνετε να πάρουν βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και τα βράζετε σιγανά μέχρι το κρασί να μειωθεί σε όγκο κατά το 1/3.Βήμα 2
Ρίχνετε μέσα στο κρασί τα ψιλοκομμένα αχλάδια, τα ψιλοκομμένα μήλα και τα μούρα. Τα αφήνετε να βράσουν περίπου για 10 λεπτά. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τη διατηρείτε ζεστή.Βήμα 3
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τις φράουλες, την μπανάνα και τα ακτινίδια. Τα αδειάζετε μέσα στη ζεστή φρουτοσαλάτα. Ανακατεύετε και αφαιρείτε τα φυλλαράκια βασιλικού.Βήμα 4
Σερβίρετε τη ζεστή φρουτοσαλάτα σε μπολ μαζί με μία μπάλα παγωτό βανίλιας και πασπαλίζετε με το καβουρδισμένο σουσάμι.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb