Ένα δροσερό κι ευχάριστο γλυκό όπου οι εξωτικές νότες από το γάλα καρύδας σμίγουν στο ίδιο ποτήρι με σοκολάτα γάλακτος και κόκκινα φρούτα.
Υλικά
- 750ml γάλα καρύδας
- 120γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 100γρ. σοκολάτα γάλακτος
- 16γρ. ζελατίνη σε φύλλα (περίπου 5½ ζελατίνες)
- διάφορα κόκκινα φρούτα (φράουλες, βατόμουρα κλπ) ή μάνγκο
Για το ζελέ
Για τη διακόσμηση
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε σε ένα σκεύος κρύο νερό, ρίχνετε μέσα τις ζελατίνες και τις αφήνετε να μουλιάσουν για 15 λεπτά και να φουσκώσουν.Βήμα 2
Σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε το γάλα καρύδας και τη ζάχαρη και αφήνετε το μίγμα να πάρει μια βράση.Βήμα 3
Στη συνέχεια, στραγγίζετε τις ζελατίνες από το νερό, τις ρίχνετε στο ζεστό μίγμα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν. Προσθέτετε τη σοκολάτα γάλακτος και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει καλά και το μίγμα να γίνει ομοιογενές.Βήμα 4
Μοιράζετε το μίγμα σε ποτήρια και τα αφήνετε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί το γλυκό.Βήμα 5
Όταν το ζελέ σοκολάτας παγώσει, γαρνίρετε με κόκκινα φρούτα, μάνγκο ή άλλα φρούτα εποχής και σερβίρετε.Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή