Τι πιο δροσιστικό για ένα καλοκαιρινό, απογευματινό γλύκισμα; Όλα τα καλοκαιρινά φρούτα σε μια μπουκιά, αγκαλιασμένα με το αρωματικό ζελέ από σαμιώτικο κρασί.
Υλικά
- 14γρ. ζελατίνη (7 φύλλα)
- 500ml κρασί σαμιώτικο γλυκό Μοσχάτο
- 200γρ. ζάχαρη
- 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 2 ροδάκινα, σε λεπτές φέτες
- 4 βερίκοκα, σε λεπτές φέτες
- 2 βανίλιες, σε λεπτές φέτες
- 200γρ. σταφύλια λευκά και κόκκινα κομμένα στη μέση (χωρίς κουκούτσι)
- 2 φέτες πεπόνι, σε κυβάκια
- 10 φράουλες κομμένες στα 2 ή στα 4 (ανάλογα με το μέγεθος)
- 15-20 μικρά φύλλα βασιλικού
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπολ μουλιάζετε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για 5 λεπτά.Βήμα 2
Ζεσταίνετε 100ml από το κρασί, μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει. Προσθέτετε τις ζελατίνες, καλά στυμμένες και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν.Βήμα 3
Αδειάζετε το μίγμα σε μπολ και προσθέτετε το υπόλοιπο κρασί και το χυμό λεμόνι. Ανακατεύετε και κρατάτε στην άκρη μέχρι να κρυώσει καλά και να είναι έτοιμο να πήξει.Βήμα 4
Βάζετε τα φρούτα και τα φύλλα βασιλικού σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ, ρίχνετε το μίγμα του κρασιού και βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο για 6 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί. Ξεφορμάρετε το ζελέ και σερβίρετε.Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης - Food Styling: Αντωνία Κατή