Το ζελέ είναι ένα από τα πιο κλασικά επιδόρπια του καλοκαιριού. Είναι δροσιστικό, ελαφρύ, άρα ιδανικό για τις ημέρες που η θερμοκρασία είναι στα ύψη. Και γίνεται ακόμα πιο λαχταριστό με την προσθήκη φρέσκων φρούτων.

Υλικά
- 2 φακελάκια ζελέ κεράσι
- 2 φλιτζάνια ζεστό νερό
- 1 κονσέρβα κομπόστα βύσσινο 250 γρ.
- 3 βερίκοκα, κομμένα
- 200 γρ. καρπούζι
- 15 ρώγες σταφύλι
- 3 ροδάκινα, κομμένα σε μπουκιές
- 10 κεράσια χωρίς κουκούτσι
Μερίδες: 6
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μπολ ρίχνουμε το ζελέ με το ζεστό νερό να λιώσει, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι για να μην έχουμε αφρό.
Βήμα 2
Προσθέτουμε μέσα τα φρούτα καθαρισμένα και κομμένα σε μέγεθος μπουκιάς.
Βήμα 3
Στραγγίζουμε το βύσσινο κρατώντας το υγρό που έχουν και το προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με τα βύσσινα. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε σε φόρμα με τρύπα στο κέντρο.
Βήμα 4
Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
Βήμα 5
Για να ξεφορμάρουμε, αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και με τη βοήθεια ενός καμινέτου ζεσταίνουμε ελαφρά γύρω-γύρω τη φόρμα για να ξεκολλήσει το ζελέ ή βουτάμε τη φόρμα πριν την αναποδογυρίσουμε σε ένα μπολ με καυτό νερό για 1'.
Φωτογραφία: LAMBROS MENTZOS PHOTOGRAPHY