JELE_anoigma
clock icon
3:15'

Ζελέ κεράσι με φρούτα

Υλικά

    Μερίδες: 6

  • 2 φακελάκια ζελέ κεράσι
  • 2 φλιτζάνια ζεστό νερό
  • 1 κονσέρβα κομπόστα βύσσινο 250 γρ.
  • 3 βερίκοκα, κομμένα
  • 200 γρ. καρπούζι
  • 15 ρώγες σταφύλι
  • 3 ροδάκινα, κομμένα σε μπουκιές
  • 10 κεράσια χωρίς κουκούτσι

Το ζελέ είναι ένα από τα πιο κλασικά επιδόρπια του καλοκαιριού. Είναι δροσιστικό, ελαφρύ, άρα ιδανικό για τις ημέρες που η θερμοκρασία είναι στα ύψη. Και γίνεται ακόμα πιο λαχταριστό με την προσθήκη φρέσκων φρούτων.

Σε μπολ ρίχνουμε το ζελέ με το ζεστό νερό να λιώσει, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι για να μην έχουμε αφρό.

Προσθέτουμε μέσα τα φρούτα καθαρισμένα και κομμένα σε μέγεθος μπουκιάς.

Στραγγίζουμε το βύσσινο κρατώντας το υγρό που έχουν και το προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με τα βύσσινα. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε σε φόρμα με τρύπα στο κέντρο.

Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Για να ξεφορμάρουμε, αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και με τη βοήθεια ενός καμινέτου ζεσταίνουμε ελαφρά γύρω-γύρω τη φόρμα για να ξεκολλήσει το ζελέ ή βουτάμε τη φόρμα πριν την αναποδογυρίσουμε σε ένα μπολ με καυτό νερό για 1'.

 

Φωτογραφία: LAMBROS MENTZOS PHOTOGRAPHY

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μπολ ρίχνουμε το ζελέ με το ζεστό νερό να λιώσει, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι για να μην έχουμε αφρό.

Βήμα 2

Προσθέτουμε μέσα τα φρούτα καθαρισμένα και κομμένα σε μέγεθος μπουκιάς.

Βήμα 3

Στραγγίζουμε το βύσσινο κρατώντας το υγρό που έχουν και το προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με τα βύσσινα. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε σε φόρμα με τρύπα στο κέντρο.

Βήμα 4

Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Βήμα 5

Για να ξεφορμάρουμε, αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και με τη βοήθεια ενός καμινέτου ζεσταίνουμε ελαφρά γύρω-γύρω τη φόρμα για να ξεκολλήσει το ζελέ ή βουτάμε τη φόρμα πριν την αναποδογυρίσουμε σε ένα μπολ με καυτό νερό για 1'.

 

Φωτογραφία: LAMBROS MENTZOS PHOTOGRAPHY