Βελούδινο εσωτερικά και λουσμένο με σοκολάτα απ’έξω, αυτό το κέικ είναι η απόλυτη γλυκιά απόλαυση
Υλικά
- 200γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
- 200γρ. βούτυρο
- 200γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 4 αυγά
- 150γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 100 γρ. ουίσκι
Διαδικασία
Βήμα 1
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν.
Βήμα 2
Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας στο μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε με μια μαρίζ και προσθέτουμε το ουίσκι και το αλεύρι κοσκινισμένο.
Βήμα 3
Στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα μέσα σ’ ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. βουτυρωμένο και αλευρωμένο και αδειάζουμε το μείγμα.
Βήμα 4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για 2-3 ώρες τουλάχιστον.