Ποικιλία από χόρτα εποχής και μυρωδικά μαγειρεύονται τόσο ώστε να αναδεικνύεται η φρεσκάδα τους. Αν βρείτε και άγρια χόρτα, τότε θα έχετε ένα φαγητό μοναδικής νοστιμιάς!
Υλικά
- 1 κιλό διάφορα χόρτα εποχής (αντίδια, άγρια ραδίκια, ζοχούς, σπανάκι, σέσκουλα)
- 1 μικρό ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 πράσα
- 1 μικρό ματσάκι μυρωδικά (καυκαλήθρες, μυρώνια, μάραθο)
- 100 ml ε. π. ελαιόλαδο
- 1 ½ κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας (ή 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες, στην εποχή τους)
- 100 ml νερό
- χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Tips
- Προσθέστε μπόλικο μαύρο πιπέρι γιατί τους ταιριάζει πολύ.
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζουμε, πλένουμε τα χόρτα και τα χοντροκόβουμε με το χέρι. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα πράσα και σε ένα ξεχωριστό μπολ ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά.Βήμα 2
Σε μια ευρύχωρη ρηχή κατσαρόλα ή τηγάνι, ζεσταίνουμε καλά το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τα πράσα για 2-3 λεπτά. Αραιώνουμε τον πελτέ ντομάτας στο νερό και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε τα χόρτα και τα σοτάρουμε για 15 λεπτά.Βήμα 3
Κατόπιν βάζουμε αλάτι, πιπέρι, τα μυρωδικά και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15-20 λεπτά και λίγο πριν αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά περιχύνουμε με το λεμόνι. Σερβίρουμε τα χόρτα με ζουμί από την κατσαρόλα και χυμό λεμονιού.Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook