wraps me kotopoulo
clock icon
20'

Wraps με κοτόπουλο και σάλτσα ταχίνι

Υλικά

    Για το κοτόπουλο

  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • ½ κουτ. γλυκού ρίγανη αποξηραμένη
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε κόκκους, σπασμένο
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 500γρ. στήθος κοτόπουλου, σε στικ
  • Για τα wraps

  • 6 ινδικές πίτες naan ή κυπριακές
  • 50γρ. baby ρόκα
  • 2 ντομάτες, σε φέτες
  • 150γρ. φέτα, σε τρίμματα
  • Για τη σάλτσα

  • ½ φλιτζάνι μαγιονέζα
  • ½ φλιτζάνι γιαούρτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 2 κουτ. σούπας ταχίνι
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ένα νόστιμο και εύκολο σνακ, ιδανικό για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο.

Για το κοτόπουλο: Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες να μαριναριστούν. Στη συνέχεια βγάζετε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το ψήνετε σε ζεστό σχαροτήγανο, για 4 λεπτά από κάθε μεριά.
Για τη σάλτσα: Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τη φυλάτε στο ψυγείο, μέχρι να τη χρησιμοποιήσετε.
Για τα wraps: Ζεσταίνετε αν θέλετε ελαφρώς τις πίτες και στη συνέχεια βάζετε κοτόπουλο, σάλτσα, ρόκα, ντομάτα, τρίμματα φέτας, τυλίγετε με λαδόκολλα, δένετε με σπάγγο και σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Για το κοτόπουλο: Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες να μαριναριστούν. Στη συνέχεια βγάζετε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το ψήνετε σε ζεστό σχαροτήγανο, για 4 λεπτά από κάθε μεριά.

Βήμα 2

Για τη σάλτσα: Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τη φυλάτε στο ψυγείο, μέχρι να τη χρησιμοποιήσετε.

Βήμα 3

Για τα wraps: Ζεσταίνετε αν θέλετε ελαφρώς τις πίτες και στη συνέχεια βάζετε κοτόπουλο, σάλτσα, ρόκα, ντομάτα, τρίμματα φέτας, τυλίγετε με λαδόκολλα, δένετε με σπάγγο και σερβίρετε.