vromi_giaourti_anoigma
clock icon
35'

Θρεπτικό πρωινό με βρώμη, καφέ, μέλι, γιαούρτι και μπανάνα

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 4 φλιτζ. νερό
  • 2 φλιτζ. βρώμη
  • ½ φλιτζ. καφέ (εσπρέσο ή καφέ φίλτρου)
  • 2 μπανάνες
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
  • 4 κουτ. σούπας μέλι
  • 100 γρ. αμύγδαλα
  • 2 κουτ. σούπας παπαρουνόσπορο
  • 4 βερίκοκα αποξηραμένα, σε μικρούς κύβους

Tips

  • Για να το νοστιμίσετε ακόμα περισσότερο, πασπαλίστε και με σκόνη κανέλας ή αρωματίστε με λίγες σταγόνες υγρή βανίλια. Επίσης, αντί να τη βράσετε, μπορείτε απλά να μουλιάσετε σε καυτό νερό σε ένα μπολ. Πλούσιο γεύμα που θα σας δώσει ενέργεια και ζωντάνια και θα σας κρατήσει χορτάτους για πολλές ώρες. Και το σημαντικότερο: γίνεται εύκολα και γρήγορα.

Φτιάχνουμε ένα υγιεινό energy bowl με βρώμη που θα μας βοηθήσει να αντεπεξέλθουμε στους ανεβασμένους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Προσθέτουμε αμέσως τη βρώμη και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10΄-15΄ μέχρι να μαλακώσει και να μη σβολιάσει. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος της βρώμης ετοιμάζουμε τον καφέ εσπρέσο ή φίλτρου.

Χωρίζουμε τη βρώμη σε 4 μπολ και προσθέτουμε από πάνω τον καφέ. Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες και τοποθετούμε το μπολ στην άκρη.

Προσθέτουμε το γιαούρτι στο κέντρο των μπολ και το μέλι. Γαρνίρουμε από πάνω με φέτες μπανάνας, αμύγδαλα, τον παπαρουνόσπορο, τα αποξηραμένα βερίκοκα και σερβίρουμε αμέσως.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση—Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης—Φωτογραφίες: Studio LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Βήμα 2

Προσθέτουμε αμέσως τη βρώμη και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10΄-15΄ μέχρι να μαλακώσει και να μη σβολιάσει. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος της βρώμης ετοιμάζουμε τον καφέ εσπρέσο ή φίλτρου.

Βήμα 3

Χωρίζουμε τη βρώμη σε 4 μπολ και προσθέτουμε από πάνω τον καφέ. Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες και τοποθετούμε το μπολ στην άκρη.

Βήμα 4

Προσθέτουμε το γιαούρτι στο κέντρο των μπολ και το μέλι. Γαρνίρουμε από πάνω με φέτες μπανάνας, αμύγδαλα, τον παπαρουνόσπορο, τα αποξηραμένα βερίκοκα και σερβίρουμε αμέσως.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση—Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης—Φωτογραφίες: Studio LM