Η Madame Gateaux μας δίνει μια εύκολη συνταγή για βουτυράτα μπισκότα που σπάνε τη μονοτονία της μέρας όταν θέλουμε κάτι γλυκό και φρουτένιο

Υλικά
- 125 γρ. ζάχαρη άχνη + έξτρα για πασπάλισμα
- 250 γρ. βούτυρο ανάλατο
- 370 γρ. αλεύρι μαλακό
- ¼ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 100 γρ. μαρμελάδα φράουλα
Τεμάχια: 15
Διαδικασία
Βήμα 1
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την άχνη με το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ανακατεύουμε το μπέικιν πάουντερ μέσα στο αλεύρι και τα προσθέτουμε στον κάδο. Χτυπάμε ώσπου να σχηματιστεί ζύμη. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη σε πάχος περίπου 3 χιλ.
Βήμα 2
Κόβουμε μπισκότα με κουπ πατ διαμέτρου 6 εκ. Με ένα μικρό κουπ πατ σε σχήμα καρδιάς (ή με στρογγυλό διαμέτρου 2 εκ.) ανοίγουμε τρύπες στο κέντρο των μισών μπισκότων. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στους 160 oC, στις αντιστάσεις, για περίπου 10΄-12΄, ώσπου να αρχίσουν ίσα-ίσα να ροδίζουν.
Βήμα 3
Ξεφουρνίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Πασπαλίζουμε με άχνη όσα μπισκότα έχουν τρύπα. Γεμίζουμε το κέντρο των υπόλοιπων με μαρμελάδα. Καπακώνουμε τα μπισκότα και σερβίρουμε