vlitopita nik2
clock icon
1:10'

Βλιτόπιτα γυμνή με φέτα

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 50ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 3 αβγά
  • 1 κιλό βλίτα καθαρισμένα, κομμένα και ζεματισμένα, καλά στραγγισμένα
  • 250γρ. τυρί φέτα, τριμμένη
  • 100γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 50γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • σουσάμι, για το πασπάλισμα
  • κολοκυθόσπορο, για το πασπάλισμα

Ζύμη και γέμιση γίνονται ένα σε μια πολύ εύκολη, γρήγορη και… γυμνή πιτούλα, διαφορετική από τις άλλες

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ ενώνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και τα αβγά, ελαφρώς χτυπημένα. Προσθέτετε τα τυριά, τα βλίτα και το γάλα. Αλατοπιπερώνετε.
Λαδώνετε ένα ταψάκι και μεταφέρετε σε αυτό το μίγμα. Πασπαλίζετε με σουσάμι και κολοκυθόσπορο και ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά. Σερβίρετε την πίτα ζεστή.
Φωτογραφία – Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ ενώνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και τα αβγά, ελαφρώς χτυπημένα. Προσθέτετε τα τυριά, τα βλίτα και το γάλα. Αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 2

Λαδώνετε ένα ταψάκι και μεταφέρετε σε αυτό το μίγμα. Πασπαλίζετε με σουσάμι και κολοκυθόσπορο και ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά. Σερβίρετε την πίτα ζεστή.

Φωτογραφία – Food Styling: Αντωνία Κατή