Ζύμη και γέμιση γίνονται ένα σε μια πολύ εύκολη, γρήγορη και… γυμνή πιτούλα, διαφορετική από τις άλλες
Υλικά
- 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 50ml ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
- 3 αβγά
- 1 κιλό βλίτα καθαρισμένα, κομμένα και ζεματισμένα, καλά στραγγισμένα
- 250γρ. τυρί φέτα, τριμμένη
- 100γρ. κασέρι, τριμμένο
- 50γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 1 φλιτζάνι γάλα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- σουσάμι, για το πασπάλισμα
- κολοκυθόσπορο, για το πασπάλισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ ενώνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και τα αβγά, ελαφρώς χτυπημένα. Προσθέτετε τα τυριά, τα βλίτα και το γάλα. Αλατοπιπερώνετε.Βήμα 2
Λαδώνετε ένα ταψάκι και μεταφέρετε σε αυτό το μίγμα. Πασπαλίζετε με σουσάμι και κολοκυθόσπορο και ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά. Σερβίρετε την πίτα ζεστή.Φωτογραφία – Food Styling: Αντωνία Κατή