Μια… διαφορετική σαλάτα με τσιγαριαστά βλίτα και κοτόπουλο απάκι. Φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα και αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση για το καθημερινό ή το κυριακάτικό σας τραπέζι.
Υλικά
- 500 γρ. βλίτα
- 80 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 100 γρ. απάκι κοτόπουλο
- 2 μικρές ντομάτες, τριμμένες
- 8 ντοματίνια
- 8 ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι
- 1 μικρό κρεμμύδι ξερό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 50 ml λευκό ξηρό κρασί
- 1/3 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
- 1/3 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα βλίτα από τα χοντρά κοτσάνια. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό που βράζει ρίχνουμε τα βλίτα και τα ζεματάμε για 3΄. Σουρώνουμε και κρυώνουμε λίγο τα χόρτα με νερό βρύσης. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Βήμα 2
Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, μια σκελίδα σκόρδο σπασμένη για άρωμα και το κύμινο για 1΄. Προσθέτουμε τα βλίτα και σοτάρουμε για 2΄-3’. Κατόπιν σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Μαγειρεύουμε για 2΄-3΄ακόμη και, τέλος, προσθέτουμε τα ντοματίνια, τις ελιές και το απάκι κοτόπουλο σε λεπτές φέτες. Αποσύρουμε το σκεύος και σερβίρουμε αμέσως περιχύνοντας με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο.
Φωτογραφία: Studio M - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση - Food styling: Μ. Γεωργιάδης