Βινεγκρέτ με μέλι και μουστάρδα, ιδανική για σαλάτες, ψητά κρεατικά και κοτόπουλο.
Υλικά
- 100ml ξίδι λευκό
- 50γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοταρισμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 30γρ. μέλι
- 20γρ. (1 κουτ. σούπας) μουστάρδα ντιζόν
- 40γρ. μουστάρδα με κόκκους
- 175ml ηλιέλαιο
- 125ml ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Τοποθετείτε όλα τα υλικά εκτός του λαδιού σ’ ένα μπολ ή στο μπλέντερ. Προσθέτετε το λάδι σιγά σιγά, σχεδόν σταγόνα σταγόνα στην αρχή χτυπώντας με το σύρμα ή με το μπλέντερ να δουλεύει σε υψηλή ταχύτητα. Μόλις το μίγμα αρχίσει να πήζει λιγάκι και ξεκινήσει η ομογενοποίηση, προσθέτετε το λάδι με αργή και σταθερή ροή.Βήμα 2
Τοποθετείτε τη βινεγκρέτ στη συντήρηση κλεισμένη σε πλαστικό ή γυάλινο σκεύος με καπάκι. Μπορείτε να τη διατηρήσετε για 1 με 2 εβδομάδες. Δεδομένου πως στη συντήρηση κάποια στιγμή θα «κόψει», θα την ανακατέψετε καλά πριν τη χρήση, ώστε να την επαναφέρετε.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey