vides-me-kalamarakia-safcol
clock icon
35'

Βίδες με καλαμαράκια Safcol

Υλικά

  • 500γρ. Βίδες OMIKRON
  • 50 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 100ml χυμό ντομάτας
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο
  • 2 κονσέρβες Καλαμαράκια σε πικάντικη σάλτσα SAFCOL
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Το πόσο πολύ ταιριάζουν τα ζυμαρικά με τα θαλασσινά δε λέγεται. Φτιάχνουμε λοιπόν ένα νόστιμο πιάτο με ζυμαρικά Βίδες ΟΜΙΚΡΟΝ και τα συνδυάζουμε με Καλαμαράκια SAFCOL. 

Βράζετε τα ζυμαρικά Βίδες Omikron σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Κρατάτε ½ φλιτζάνι από το νερό τους και τα στραγγίζετε.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 2-3 λεπτά. Ρίχνετε και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα. Σβήνετε με το κρασί και, μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ανακατεύετε τον χυμό ντομάτας. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το θυμάρι, ανακατεύετε και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει για 8-10 λεπτά και να πήξει κατά τα 2/3.
Προσθέτετε τα Καλαμαράκια Safcol στο τηγάνι μαζί με τη σάλτσα τους και σιγοβράζετε για 2-3 λεπτά να ζεσταθούν.
Ανακατεύετε μέσα στο τηγάνι τις βίδες -μαζί με το νερό που έβρασαν αν χρειαστεί να αραιώσει λίγο η σάλτσα- και σερβίρετε αμέσως σε πιάτα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε τα ζυμαρικά Βίδες Omikron σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Κρατάτε ½ φλιτζάνι από το νερό τους και τα στραγγίζετε.

Βήμα 2

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 2-3 λεπτά. Ρίχνετε και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα. Σβήνετε με το κρασί και, μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ανακατεύετε τον χυμό ντομάτας. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το θυμάρι, ανακατεύετε και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει για 8-10 λεπτά και να πήξει κατά τα 2/3.

Βήμα 3

Προσθέτετε τα Καλαμαράκια Safcol στο τηγάνι μαζί με τη σάλτσα τους και σιγοβράζετε για 2-3 λεπτά να ζεσταθούν.

Βήμα 4

Ανακατεύετε μέσα στο τηγάνι τις βίδες -μαζί με το νερό που έβρασαν αν χρειαστεί να αραιώσει λίγο η σάλτσα- και σερβίρετε αμέσως σε πιάτα.