verikoka-gemista-me-katiki-ANOIGMA
clock icon
20'

Βερίκοκα γεμιστά με κατίκι Δομοκού και φιστίκι Αιγίνης

Υλικά

  • 15-16 βερίκοκα ώριμα αλλά σφιχτά, χωρίς κουκούτσια, κομμένα στη μέση
  • 180γρ. κατίκι Δομοκού
  • ¼ φλιτζανιού φιστίκια Αιγίνης χοντροκοπανισμένα
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • λίγο αλάτι θαλασσινό

Ένα δροσερό, ελαφρύ ορεκτικό που ταιριάζει με όλα τα καλοκαιρινά ποτά ή και σε μπουφέδες με άλλα ορεκτικά.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το κατίκι με το ξύσμα λεμονιού μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζετε το μίγμα στο ψυγείο να κρυώσει λίγο.
Τοποθετείτε τα βερίκοκα σε πιατέλα με το άνοιγμα προς τα πάνω.
Βάζετε το μίγμα της γέμισης σε κορνέ (ή τυλίγετε μια λαδόκολλα σε σχήμα χωνιού, βάζετε μέσα τη γέμιση και κόβετε λίγο την άκρη με ψαλίδι) και γεμίζετε τα βερίκοκα τόσο όσο χρειάζεται να σχηματιστεί μια μπαλίτσα.
Πασπαλίζετε τη γέμιση με τα φιστίκια και, πριν το σερβίρισμα, προσθέτετε λίγο θαλασσινό αλάτι από πάνω.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το κατίκι με το ξύσμα λεμονιού μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζετε το μίγμα στο ψυγείο να κρυώσει λίγο.

Βήμα 2

Τοποθετείτε τα βερίκοκα σε πιατέλα με το άνοιγμα προς τα πάνω.

Βήμα 3

Βάζετε το μίγμα της γέμισης σε κορνέ (ή τυλίγετε μια λαδόκολλα σε σχήμα χωνιού, βάζετε μέσα τη γέμιση και κόβετε λίγο την άκρη με ψαλίδι) και γεμίζετε τα βερίκοκα τόσο όσο χρειάζεται να σχηματιστεί μια μπαλίτσα.

Βήμα 4

Πασπαλίζετε τη γέμιση με τα φιστίκια και, πριν το σερβίρισμα, προσθέτετε λίγο θαλασσινό αλάτι από πάνω.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή