Όταν πολύ απλά και γρήγορα θέλετε να φτιάξετε μια βελούδινη «σούπα» που θα ανοίξει ένα επίσημο δείπνο.
Σε ένα μικρό αντικολλητικό κατσαρολάκι ζεσταίνετε το βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι. Ανακατεύετε με γρήγορες κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και κατεβάζετε από τη φωτιά.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα με το σκόρδο, προσθέτετε την μπίρα και μόλις ζεσταθεί καλά -χωρίς να βράσει- ρίχνετε το τυρί και το μίγμα από αλεύρι και βούτυρο. Ανακατεύετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα, με γρήγορες κινήσεις. Σερβίρετε σε πιάτα αμέσως πασπαλίζοντας με τον μαϊντανό και το μπούκοβο.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μικρό αντικολλητικό κατσαρολάκι ζεσταίνετε το βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι. Ανακατεύετε με γρήγορες κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και κατεβάζετε από τη φωτιά.
Βήμα 2
Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα με το σκόρδο, προσθέτετε την μπίρα και μόλις ζεσταθεί καλά -χωρίς να βράσει- ρίχνετε το τυρί και το μίγμα από αλεύρι και βούτυρο. Ανακατεύετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα, με γρήγορες κινήσεις. Σερβίρετε σε πιάτα αμέσως πασπαλίζοντας με τον μαϊντανό και το μπούκοβο.