Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για vegan κέικ καρότου από τον Στέλιο Παρλιάρο.
Υλικά
- 160 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 160 ml χυμό καρότου
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ½ κουτ. γλυκού κανέλα
- ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
- 170 γρ. ζάχαρη άχνη + επιπλέον για το πασπάλισμα
- 150 γρ. καρότο, ψιλοτριμμένο
- 80 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
Μερίδες: για 10 άτομα
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό καρότου, ανακατεύουμε και προσθέτουμε όλα τα στερεά υλικά. Στο τέλος προσθέτουμε και το καρότο με τα καρύδια και ανακατεύουμε.
Βήμα 2
Σε ένα ταψί διαμέτρου 20 εκ. τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί και λαδώνουμε περιμετρικά. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 45-50′. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.