carrot_cake_parliaros_anoigma
clock icon
1:10'

Vegan κέικ καρότου από τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά

    Μερίδες: για 10 άτομα

  • 160 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 160 ml χυμό καρότου
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα
  • ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 170 γρ. ζάχαρη άχνη + επιπλέον για το πασπάλισμα
  • 150 γρ. καρότο, ψιλοτριμμένο
  • 80 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα

Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για vegan κέικ καρότου από τον Στέλιο Παρλιάρο.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό καρότου, ανακατεύουμε και προσθέτουμε όλα τα στερεά υλικά. Στο τέλος προσθέτουμε και το καρότο με τα καρύδια και ανακατεύουμε.

Σε ένα ταψί διαμέτρου 20 εκ. τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί και λαδώνουμε περιμετρικά. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 45-50′. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό καρότου, ανακατεύουμε και προσθέτουμε όλα τα στερεά υλικά. Στο τέλος προσθέτουμε και το καρότο με τα καρύδια και ανακατεύουμε.

Βήμα 2

Σε ένα ταψί διαμέτρου 20 εκ. τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί και λαδώνουμε περιμετρικά. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 45-50′. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.