Αγαπημένο σνακ, οι βάφλες, για πρωινό, για brunch ή για σνακ, που ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους. Σας έχουμε μια εύκολη συνταγή για να τις ετοιμάσετε. Στη συνέχεια τις γαρνίρετε με υλικά της αρεσκείας σας, αλμυρά ή γλυκά.
Υλικά
- 3 αυγά
- 150 γρ. γιαούρτι αγελάδος στραγγιστό ΓΑΛΠΟ
- 100 γρ. έτοιμο mix 4 κίτρινων τυριών τριμμένων
- 50 γρ. γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π. Νώμα
- 170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Χρυσός Μύλος
- 180 ml νερό
- 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι κατά βούληση
- 1 κουτ. σούπας αποξηραμένο κρεμμύδι
- 1 κουτ. γλυκού αποξηραμένο σκόρδο, σε σκόνη
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τη βαφλιέρα στα 3/4 της μέγιστης θερμοκρασίας. Πρώτα τοποθετούμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε να φουσκώσουν, όπως κάνουμε την ομελέτα. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα τυριά και ανακατεύουμε.
Βήμα 2
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα. Προσέχουμε να μην κάνει σβόλους το αλεύρι. Τοποθετούμε μια κουτάλα της σούπας σε κάθε θέση της βάφλας και ψήνουμε για 10΄.