Μια εύκολη συνταγή για αλμυρές βάφλες, εύκολη και θρεπτική. Ο συνδυασμός της αυγοσαλάτας και του γουκαμόλε την καθιστούν ιδανική και για πρωινό αλλά και για brunch.
Υλικά
- 4 βάφλες ψημένες στη βαφλιέρα
- μερικά ντοματίνια
- 2 ώριμα αβοκάντο
- 1/4 κουτ.γλυκού αλάτι
- 1 κουτ.σούπας χυμό λάιμ
- 2 κουτ. σούπας κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 1-2 καυτερές πιπερίτσες τσίλι (ψιλοκομμένες)
- 2 κουτ. σούπας κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
- μαύρο πιπέρι
- ½ ώριμη ντομάτα, ψιλοκομμένη
- 8 αυγά βρασμένα και καθαρισμένα
- 1 ματσάκι σέλινο
- ½ κουτ. σούπας πάπρικα
- ½ κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
- 4 κουτ. σούπας μαγιονέζα
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
- 1-2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, για γαρνίρισμα
Για το γουακαμόλε
Για την αυγοσαλάτα
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζουμε τις αλμυρές βάφλες στη βαφλιέρα, όπως θα δείτε εδώ.
Γουακαμόλε: Κόβουμε τα αβοκάντο και κρατάμε τη σάρκα. Τα πολτοποιούμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε αλάτι, χυμό λάιμ, το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, το πιπέρι, την πιπεριά και τα υπόλοιπα υλικά. Αναμειγνύουμε καλά (αν θέλετε και σε γουδί). Σερβίρουμε αμέσως ή το διατηρούμε στο ψυγείο, σκεπασμένο με μια μεμβράνη που ακουμπά στην επιφάνειά του για να μη μαυρίσει.
Βήμα 2
Αυγοσαλάτα: Κόβουμε τα αυγά σε μικρά κομμάτια και τα τοποθετούμε σε μπολ. Ψιλοκόβουμε το σέλινο, το κρεμμύδι και ανακατεύουμε καλά τη μουστάρδα με τη μαγιονέζα.
Βήμα 3
Ανακατεύουμε τα λαχανικά με τα αυγά και το μείγμα μαγιονέζας-μουστάρδας. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και πάπρικα.Τέλος, τοποθετούμε τις βάφλες μας σε ένα πιάτο και σερβίρουμε με το γουακαμόλε και την αυγοσαλάτα. Ρίχνουμε μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση και μαϊντανό για τη διακόσμηση.
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M