tzatziki-anoigma-small

Υλικά

  • Μερίδες: 6
  • 1 φλιτζ. λάχανο ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζ. αγγούρι τριμμένο
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 15 παγάκια
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμάτια
  • 1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης 5 εκ.
  • 1 σκελίδα σκόρδο σε μικρά κομμάτια
  • ⅓ κ.γ. κοκκινοπίπερο καυτερό
  • ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ½ φλιτζ. γιαούρτι αγελαδινό

Φτιάχνουμε τζατζίκι με κίμτσι. Μια ενδιαφέρουσα συνταγή ιδανική για το κυριακάτικο ή γιορτινό τραπέζι

Ανακατεύουμε το αγγούρι, το λάχανο και το κρεμμύδι με το αλάτι και ζυμώνουμε ελαφρά. Απλώνουμε σε ένα μικρό ταψάκι, βάζουμε από πάνω μια πετσέτα και απλώνουμε τα παγάκια. Αφήνουμε 30΄ στο ψυγείο, αφαιρούμε την πετσέτα και τα παγάκια και στύβουμε.

Χτυπάμε στο multi τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το γιαούρτι μέχρι να γίνουν μια πάστα. Βάζουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με το αγγούρι και το λάχανο. Δοκιμάζουμε για αλάτι και προσθέτουμε ανάλογα και ξύδι ή καυτερό πιπέρι. Αφήνουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.

Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography

Διαδικασία

Βήμα 1

Ανακατεύουμε το αγγούρι, το λάχανο και το κρεμμύδι με το αλάτι και ζυμώνουμε ελαφρά. Απλώνουμε σε ένα μικρό ταψάκι, βάζουμε από πάνω μια πετσέτα και απλώνουμε τα παγάκια. Αφήνουμε 30΄ στο ψυγείο, αφαιρούμε την πετσέτα και τα παγάκια και στύβουμε.

Βήμα 2

Χτυπάμε στο multi τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το γιαούρτι μέχρι να γίνουν μια πάστα. Βάζουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με το αγγούρι και το λάχανο. Δοκιμάζουμε για αλάτι και προσθέτουμε ανάλογα και ξύδι ή καυτερό πιπέρι. Αφήνουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.

Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography