Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να συνοδεύσετε ψητά κρέατα και πουλερικά.
Υλικά
- 400γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 μεγάλο αγγούρι, τριμμένο στον τρίφτη
- 3-4 σκελίδες σκόρδο
- 2 κλωναράκια άνηθο
- 50ml ελαιόλαδο
- 40ml ξίδι
- αλάτι, πιπέρι λευκό
Διαδικασία
Βήμα 1
Τρίβετε το σκόρδο στο γουδί και στη συνέχεια το πολτοποιείτε με λίγο αλάτι και 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.
Βήμα 2
Bάζετε το τριμμένο αγγούρι σε τουλπάνι ή βαμβακερή πετσέτα και το πιέζετε να βγάλει τα περιττά υγρά του.
Βήμα 3
Σε μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι, με το αγγούρι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι. Δοκιμάζετε και διορθώνετε τη γεύση με το αλάτι.
Βήμα 4
Βάζετε το τζατζίκι στο ψυγείο για 30 λεπτά και σερβίρετε γαρνίροντας με λίγο άνηθο.