Η τυροσαλάτα αποτελεί ένα από τα πιο νόστιμα και αγαπημένα συνοδευτικά. Η παρασκευή της είναι πολύ εύκολη, γι’ αυτό και δεν χάνουμε την ευκαιρία να την ετοιμάσουμε.
Υλικά
- 300 γρ. φέτα ή κατσικίσιο άλμης
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
- 1 κουτ. σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
- 1 πρέζα κύμινο
Για 4 άτομα
Tips
- Αν προτιμάμε πιο ελαφρύ ή λιγότερο αλμυρό αποτέλεσμα, μπορούμε να ανακατέψουμε φέτα με ανθότυρο ή άλλο μαλακό λευκό τυρί θρυμματισμένο.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπολ τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη το τυρί. Κατόπιν τρίβουμε το σκόρδο στη λεπτή πλευρά.
Βήμα 2
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε την τυροσαλάτα καλυμμένη με μεμβράνη στο ψυγείο για 3-4 ώρες να δέσουν τα αρώματα.
Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη