Tirosalata JPG
clock icon
10'

Τυροσαλάτα με φέτα, σκόρδο και δυόσμο

Υλικά

    Για 4 άτομα

  • 300 γρ. φέτα ή κατσικίσιο άλμης
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
  • 1 πρέζα κύμινο

Tips

  • Αν προτιμάμε πιο ελαφρύ ή λιγότερο αλμυρό αποτέλεσμα, μπορούμε να ανακατέψουμε φέτα με ανθότυρο ή άλλο μαλακό λευκό τυρί θρυμματισμένο.

Η τυροσαλάτα αποτελεί ένα από τα πιο νόστιμα και αγαπημένα συνοδευτικά. Η παρασκευή της είναι πολύ εύκολη, γι’ αυτό και δεν χάνουμε την ευκαιρία να την ετοιμάσουμε.

Σε ένα μπολ τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη το τυρί. Κατόπιν τρίβουμε το σκόρδο στη λεπτή πλευρά.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε την τυροσαλάτα καλυμμένη με μεμβράνη στο ψυγείο για 3-4 ώρες να δέσουν τα αρώματα.

Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη το τυρί. Κατόπιν τρίβουμε το σκόρδο στη λεπτή πλευρά.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε την τυροσαλάτα καλυμμένη με μεμβράνη στο ψυγείο για 3-4 ώρες να δέσουν τα αρώματα.

Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη