Traditional Serbian Gibanica with cheese, eggs and greens close-
clock icon
50'

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο στο πι και φι

Υλικά

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
  • 300ml γάλα
  • 3 αβγά
  • 125ml ελαιόλαδο
  • 500γρ. τυριά διάφορα (φέτα, κασέρι, ανθότυρο), τριμμένα ή θρυμματισμένα
  • 260γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Η πιο εύκολη και γρήγορη τυρόπιτα που έχετε ετοιμάσει ποτέ! Θα την φτιάξετε με Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, για να γίνει αφράτη και θα της προσθέτετε ψιλοκομμένο άνηθο, για άρωμα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180oC. Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με αβγοδάρτη τα αβγά με το γάλα και το γιαούρτι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτετε το λάδι και σταδιακά τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, ανακατεύοντας να γίνει ομοιογενής χυλός. Ρίχνετε τέλος τα τυριά, τον άνηθο, πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Αδειάζετε το μίγμα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ισιώσετε την επιφάνειά του. Ψήνετε την πίτα στο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνειά της.
Ξεφουρνίζετε κι αφού κρυώσει λίγο, χαράζετε κομμάτια και σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180oC. Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με αβγοδάρτη τα αβγά με το γάλα και το γιαούρτι να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 2

Προσθέτετε το λάδι και σταδιακά τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, ανακατεύοντας να γίνει ομοιογενής χυλός. Ρίχνετε τέλος τα τυριά, τον άνηθο, πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

Βήμα 3

Αδειάζετε το μίγμα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ισιώσετε την επιφάνειά του. Ψήνετε την πίτα στο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνειά της.

Βήμα 4

Ξεφουρνίζετε κι αφού κρυώσει λίγο, χαράζετε κομμάτια και σερβίρετε.