Μετά τον γύρο, το καλαμάκι, το κοτόπουλο και το μπιφτέκι, τώρα βάζουμε σε πίτα και το θράψαλο και φτιάχνουμε ένα πεντανόστιμο τυλιχτό.
Υλικά
- 1 σώμα από μέτριο θράψαλο (120 γρ.), καθαρισμένο
- 1 πίτα για σουβλάκι μεγάλη (24 εκ.)
- 40 γρ. λευκό ταραμά
- 1 μικρό κρεμμύδι, σε φέτες
- 4 μισές φέτες ντομάτας
- 1 φύλλο μαρούλι
- ½ λεμόνι, τον χυμό
- ε.π. ελαιόλαδο
- μαύρο πιπέρι
- καπνιστή πάπρικα
- ρίγανη
Για 1 τυλιχτό
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ανοίγουμε το θράψαλο κόβοντάς το στη μία πλευρά από πάνω μέχρι κάτω. Το ραντίζουμε με ελαιόλαδο και το πασπαλίζουμε με καπνιστή πάπρικα, ρίγανη και πιπέρι.
Βήμα 2
Το ψήνουμε στο καυτό τηγάνι και πιέζουμε με τρυπητή κουτάλα για να μείνει επίπεδο. Το αφήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα σε κάθε πλευρά και στη συνέχεια το αποσύρουμε. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε την πίτα.
Βήμα 3
Κόβουμε το θράψαλο σε λεπτές φέτες. Αλείφουμε τον ταραμά στην πίτα και προσθέτουμε το θράψαλο, το κρεμμύδι, την ντομάτα και το μαρούλι. Ρίχνουμε πιπέρι και στύβουμε λίγο λεμόνι από πάνω.
Βήμα 4
Τυλίγουμε την πίτα σε λαδόκολλα σε σχήμα ρολού και σερβίρουμε.
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση — Food styling: Μάκης Γεωργιάδης — Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography