Οι τηγανητές μελιτζάνες στην πιο τέλεια εκδοχή τους, ως τσιπς! Συνοδεύονται με δροσερή κρέμα αβοκάντο, λάιμ και μέντα, που δίνει στο πιάτο μια διαφορετική φρεσκάδα.
Υλικά
- 4 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες
- 300 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
- 1 πρέζα καπνιστή πάπρικα
- 1 πρέζα κουρκουμά
- 1 πρέζα θυμάρι ξερό
- 1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
- 300 γρ. αβοκάντο
- 20 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 20 ml χυμό λάιμ
- 3 φύλλα μέντα ή δυόσμο
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Για την κρέμα αβοκάντο
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπολ κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες όσο το δυνατόν πιο λεπτές. Τις αλατίζουμε ελαφρώς και τις αφήνουμε για 15΄ ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Τις στύβουμε στις παλάμες μας να βγουν τυχόν υγρά και τις τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Βήμα 2
Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τις πασπαλίζουμε με το μείγμα από τα μπαχαρικά που έχουμε φτιάξει νωρίτερα σε ένα μικρό μπολάκι.
Βήμα 3
Κρέμα αβοκάντο: Σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα. Σερβίρουμε τα τσιπς ζεστά και συνοδεύουμε με την κρέμα αβοκάντο.
Styling: Τζαννής Σιφναίος- Food Styling: Μ. Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M