AYGA-1
clock icon
20'

Τσακλατιστά αβγά με φέτα και λουκάνικο

Υλικά

  • 6-8 αβγά
  • 150 γρ. λουκάνικο χωριάτικο
  • 250 γρ. φέτα σκληρή
  • λίγο ελαιόλαδο
  • κρεμμυδάκι φρέσκο ή σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Tips

  • Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο πελτέ ντομάτας στο τηγάνι, μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο, και να τον δουλέψετε για 1-2 λεπτά πριν προσθέτετε τη φέτα.

Η λέξη τσακλατίζω σημαίνει «αναταράσσω κάτι ρευστό» και προέρχεται από την Ήπειρο. Η συνταγή, όμως, γι’ αυτά τα τσακλατιστά αβγά είναι διαδεδομένη σε όλη την Ελλάδα και πρόκειται για τη χειμωνιάτικη εκδοχή του καγιανά.

Ψήνετε το λουκάνικο στο γκριλ ή σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λιπαρή ουσία, και το διατηρείτε ζεστό.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε ελάχιστο ελαιόλαδο, προσθέτετε τη φέτα θρυμματισμένη και ανακατεύετε για 2-3 λεπτά.
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με ένα πιρούνι και τα ρίχνετε στο τηγάνι. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να ψηθούν αλλά και να παραμείνουν ζουμερά.
Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτετε το λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες. Κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα και σερβίρετε πασπαλίζοντας με φρέσκο κρεμμυδάκι ή σχοινόπρασο και φρέσκο ψωμί.
Φωτογραφία - Food Styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook

Διαδικασία

Βήμα 1

Ψήνετε το λουκάνικο στο γκριλ ή σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λιπαρή ουσία, και το διατηρείτε ζεστό.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε ελάχιστο ελαιόλαδο, προσθέτετε τη φέτα θρυμματισμένη και ανακατεύετε για 2-3 λεπτά.

Βήμα 3

Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με ένα πιρούνι και τα ρίχνετε στο τηγάνι. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να ψηθούν αλλά και να παραμείνουν ζουμερά.

Βήμα 4

Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτετε το λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες. Κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα και σερβίρετε πασπαλίζοντας με φρέσκο κρεμμυδάκι ή σχοινόπρασο και φρέσκο ψωμί.

Φωτογραφία - Food Styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook