Η λέξη τσακλατίζω σημαίνει «αναταράσσω κάτι ρευστό» και προέρχεται από την Ήπειρο. Η συνταγή, όμως, γι’ αυτά τα τσακλατιστά αβγά είναι διαδεδομένη σε όλη την Ελλάδα και πρόκειται για τη χειμωνιάτικη εκδοχή του καγιανά.
Υλικά
- 6-8 αβγά
- 150 γρ. λουκάνικο χωριάτικο
- 250 γρ. φέτα σκληρή
- λίγο ελαιόλαδο
- κρεμμυδάκι φρέσκο ή σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Tips
- Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο πελτέ ντομάτας στο τηγάνι, μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο, και να τον δουλέψετε για 1-2 λεπτά πριν προσθέτετε τη φέτα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ψήνετε το λουκάνικο στο γκριλ ή σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λιπαρή ουσία, και το διατηρείτε ζεστό.Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε ελάχιστο ελαιόλαδο, προσθέτετε τη φέτα θρυμματισμένη και ανακατεύετε για 2-3 λεπτά.Βήμα 3
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με ένα πιρούνι και τα ρίχνετε στο τηγάνι. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να ψηθούν αλλά και να παραμείνουν ζουμερά.Βήμα 4
Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτετε το λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες. Κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα και σερβίρετε πασπαλίζοντας με φρέσκο κρεμμυδάκι ή σχοινόπρασο και φρέσκο ψωμί.Φωτογραφία - Food Styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook