Η νοστιμιά του ξινού τραχανά ΒΛΑΧΑ δένει αρμονικά με τα καλαμαράκια και κάνουν ένα υπέροχο πιάτο.
Υλικά
- 400γρ. Τραχανάς Ξινός ΒΛΑΧΑ
- 12 μεσαία καλαμάρια, φρέσκα ή κατεψυγμένα, καθαρισμένα και κομμένα σε καρεδάκια
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 800ml ζωμό λαχανικών
- ½ κρασοπότηρο κρασί λευκό
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
- 1 πιπεριά Φλωρίνης από βάζο, ψιλοκομμένη
- 1 φλιτζάνι ελιές Καλαμών, χωρίς τα κουκούτσια, ψιλοκομμένες
- 1 φύλλο δάφνης
- μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένo
Tips
- Για τα καλαμαράκια: Τα πλένετε καλά και με μια απαλή κίνηση τραβάτε το κεφάλι με τα πλοκάμια για να τα διαχωρίσετε από τον κορμό. Από το σώμα του καλαμαριού, τραβάτε την εξωτερική μεμβράνη καθώς επίσης και το διάφανο κόκαλο που υπάρχει στο εσωτερικό του. Αφήνετε τους κορμούς σε σουρωτήρι για να στραγγίξουν καλά και στη συνέχεια τους κόβετε σε καρέ 2x2εκ. και ψιλοκόβετε τα πλοκάμια.