Εδώ οι γεύσεις «παίζουν» µε τις πλούσιες επιλογές του καλοκαιρινού κήπου.
Υλικά
- 5 κολοκυθάκια µέτρια, σε χοντρές ροδέλες
- 2 µελιτζάνες φλάσκες µέτριες, σε κύβους
- 2 καρότα µέτρια, καθαρισµένα, σε ροδέλες
- 2 πιπεριές πράσινες, σε λωρίδες
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε λωρίδες
- 3 πατάτες µέτριες, καθαρισμένες, σε κύβους
- 1 κρεµµύδι µεγάλο, ψιλοκοµµένο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκοµµένο
- 400γρ. ντοµάτες αποφλοιωµένες και ψιλοκοµµένες
- ½ φλιτζάνι µαϊντανό ψιλοκοµµένο
- 1 κουτ. σούπας δυόσµο ή βασιλικό φρέσκο, ψιλοκοµµένο
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- ½ κουτ. γλυκού κόλιανδρο κοπανισµένο
- ½ κουτ. γλυκού κανέλα
- 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σοτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε όλα τα λαχανικά εκτός από την ντομάτα και τα ανακατεύετε μέχρι να καλυφθούν µε το λάδι.Βήμα 2
Ανακατεύετε την ντοµάτα µε τα αρωµατικά, τη ζάχαρη, τα µπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνετε τα λαχανικά µε το µίγµα και ανακατεύετε.Βήμα 3
Σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαµηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει περίπου για 40-45 λεπτά, µέχρι να µαλακώσουν τα λαχανικά και να µείνει µε τη σάλτσα του. Αν χρειαστεί, προσθέτετε κατά τη διάρκεια του ψησίµατος ελάχιστο νερό για να µην «πιάσει» το φαγητό στην κατσαρόλα.Φωτογραφία: Γιώργος ∆ρακόπουλος - Food Styling: Elena Jeffrey