Η τονοσαλάτα με κόκκινα φασόλια και καλαμπόκι είναι το απόλυτο χορταστικό, γρήγορο και πεντανόστιμο γεύμα του καλοκαιριού. Σε αυτή τη συνταγή ξεχάστε τη μαγιονέζα, τόσο το αβοκάντο όσο και ο καπνιστός τόνος την αντικαθιστούν επάξια!
25'
Τονοσαλάτα με ζυμαρικά, κόκκινα φασόλια, αβοκάντο και καλαμπόκι
Υλικά
- 3 κουτ. σούπας φρέσκα μυρωδικά (κόλιανδρο, βασιλικό, σχοινόπρασο), ψιλοκομμένα
- 1 μικρή σκ. σκόρδο
- 30 ml έ.π. ελαιόλαδο
- 250 γρ. ζυμαρικά φιογκάκια, βρασμένα
- 300 γρ. καπνιστό τόνο
- 2 ώριμα αβοκάντο, κομμένα σε φέτες
- 150 γρ. κόκκινα φασόλια σε κονσέρβα
- 100 γρ. καλαμπόκι
- 1 κόκκινη πιπεριά, λεπτοκομμένη
- 1 αγγούρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 μοσχολέμονο (λάιμ)
- 1 λεμόνι
- αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Μερίδες: 4
Tips
- Δίνουμε μια πικάντικη νότα στη σαλάτα προσθέτοντας 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη.
Διαδικασία
Βήμα 1
Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τα μυρωδικά με το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα, προσθέτουμε το λάδι που ετοιμάσαμε και τους χυμούς από το μοσχολέμονο και το λεμόνι.
Βήμα 2
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι ή λεμόνι. Σερβίρουμε την τονοσαλάτα αμέσως, με επιπλέον ψιλοκομμένο κόλιανδρο και χυμό λεμόνι.
Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη