Με απίστευτα βελούδινη υφή αυτό το γουακαμόλε είναι πραγματικά τέλειο! Θα το σερβίρετε με ψημένες πίτες τορτίγιας τις οποίες δε θα μπορείτε να σταματήσετε να βουτάτε σε αυτό το νόστιμο ντιπ.
Υλικά
- 2 ώριμα αβοκάντο
- 1 μικρό κρεμμύδι
- χυμό από 1 ½ λάιμ
- ξύσμα από 1 λάιμ
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- 6 ντοματίνια, κομμένα σε κυβάκια
- 4-5 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- χυμό από ½ λάιμ
- πίτες ταρτίγιας ψημένες και κομμένες σε τρίγωνα
- αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε τα αβοκάντο από τη φλούδα και αφαιρείτε το κουκούτσι τους.
Βήμα 2
Κόβετε τα αβοκάντο σε κομμάτια, τα βάζετε στο μούλτι με το ελαιόλαδο και τα πολτοποιείτε.
Βήμα 3
Προσθέτετε το κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, το χυμό και το ξύσμα από τα λάιμ, αλατίζετε και χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Βήμα 4
Σε ένα μπολ βάζετε τα ντοματίνια, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το χυμό λάιμ, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε. Σερβίρετε το γουακαμόλε σε μπολ με τη σαλάτα. Συνοδεύετε με μερικές ψημένες πίτες τορτίγιας κομμένες σε τρίγωνα