ravani_parliaros_anoigma
clock icon
45'

Το λαχταριστό ραβανί του Στέλιου Παρλιάρου

Υλικά

    Μερίδες: 20

  • 6 αυγά
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 180 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. ινδική καρύδα
  • Για το σιρόπι

  • 400 ml νερό
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 1 λεμόνι, κομμένο στα 2
  • 100  γρ. φλέικς αποξηραμένης καρύδας, για το σερβίρισμα

Ο Στέλιος Παρλιάρος μας χαρίζει μια συνταγή για απολαυστικό ραβανί, αφράτο και ντελικάτο στη γεύση, που αρωματίζεται με γλυκές και όξινες νότες από ινδική καρύδα και λεμόνι.

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι και την καρύδα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 24x24 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 30΄.

Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι.

Σιρόπι: Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το  λεμόνι για 3΄ και περιχύνουμε το ραβανί με το σιρόπι ζεστό. Γαρνίρουμε με φλέικς αποξηραμένης καρύδας και σερβίρουμε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι και την καρύδα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.

Βήμα 2

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 24x24 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 30΄.

Βήμα 3

Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι.

Βήμα 4

Σιρόπι: Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το  λεμόνι για 3΄ και περιχύνουμε το ραβανί με το σιρόπι ζεστό. Γαρνίρουμε με φλέικς αποξηραμένης καρύδας και σερβίρουμε.