tigania-kotopoulo
clock icon
45'

Τηγανιά µε κοτόπουλο και χωριάτικο λουκάνικο

Υλικά

  • 1 στήθος κοτόπουλου ξεκοκαλισμένο, σε μέτριους κύβους
  • 1 μπούτι κοτόπουλου ξεκοκαλισμένο, σε μέτριους κύβους
  • 1 μεγάλο λουκάνικο χωριάτικο με πορτοκάλι, σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 1 κουτ. γλυκού κάρυ
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα σε σκόνη
  • 500γρ. λευκά μανιτάρια, σε φέτες
  • ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Μια διαφορετική τηγανιά με κοτόπουλο και έθνικ αρώματα, χάρη στο κάρυ που περιέχει. Θα τη συνοδέψετε με παγωμένη μπίρα ή κρασί.

Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο. Ρίχνετε τα μανιτάρια και σοτάρετε μέχρι να χάσουν τα υγρά τους και να ροδίσουν.

Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και χωρίς να προσθέσετε άλλο ελαιόλαδο στο τηγάνι ρίχνετε το κρεμμύδι. Σοτάρετε για 3 λεπτά και προσθέτετε τα κομμάτια του κοτόπουλου και το λουκάνικο. Τα αλατοπιπερώνετε και τα πασπαλίζετε με τη μουστάρδα και το κάρυ.

Μόλις ροδίσουν, ρίχνετε το σκόρδο και σβήνετε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε ½ φλιτζάνι νερό και αφήνετε το φαγητό να βράσει μέχρι να μείνει με το λαδάκι του.

Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τα μανιτάρια και ανακατεύετε. Σερβίρετε την τηγάνια ζεστή.

Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο. Ρίχνετε τα μανιτάρια και σοτάρετε μέχρι να χάσουν τα υγρά τους και να ροδίσουν.

Βήμα 2

Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και χωρίς να προσθέσετε άλλο ελαιόλαδο στο τηγάνι ρίχνετε το κρεμμύδι. Σοτάρετε για 3 λεπτά και προσθέτετε τα κομμάτια του κοτόπουλου και το λουκάνικο. Τα αλατοπιπερώνετε και τα πασπαλίζετε με τη μουστάρδα και το κάρυ.

Βήμα 3

Μόλις ροδίσουν, ρίχνετε το σκόρδο και σβήνετε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε ½ φλιτζάνι νερό και αφήνετε το φαγητό να βράσει μέχρι να μείνει με το λαδάκι του.

Βήμα 4

Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τα μανιτάρια και ανακατεύετε. Σερβίρετε την τηγάνια ζεστή.

Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Κατή