Δεν είναι μόνο εντυπωσιακή και γιορτινή σε εμφάνιση, αλλά και σε γεύση. Η δροσερή τερίνα με ελληνικά τυριά, φρούτα και ξηρούς καρπούς με την παιχνιδιάρικη γεύση είναι βέβαιο ότι θα συναρπάσει τον ουρανίσκο μας!
Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τη φέτα, την
ξινομυζήθρα, το κατίκι και μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ. Προσθέτουμε το μετσοβόνε, το κρεμμυδάκι, τα ξερά φρούτα, τα ξύσματα, το ελαιόλαδο, πιπέρι και αλάτι κατά βούληση.
Καλύπτουμε μια μακρόστενη ή στρογγυλή φόρμα με μεμβράνη τροφίμων, βάζουμε το μισό μείγμα, απλώνουμε τους σπόρους ροδιού και προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα. Πιέζουμε στρώνοντας την επιφάνεια με ένα κουτάλι και τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο.
Λίγο προτού σερβίρουμε αναποδογυρίζουμε, αφαιρούμε τη μεμβράνη και πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς, τους οποίους πιέζουμε για να κολλήσουν σε όλη την επιφάνεια. Σερβίρουμε την τερίνα με παξιμάδια, κριτσίνια και ψωμί της επιλογής μας.
Διαδικασία
Βήμα 1
Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τη φέτα, την
ξινομυζήθρα, το κατίκι και μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ. Προσθέτουμε το μετσοβόνε, το κρεμμυδάκι, τα ξερά φρούτα, τα ξύσματα, το ελαιόλαδο, πιπέρι και αλάτι κατά βούληση.
Βήμα 2
Καλύπτουμε μια μακρόστενη ή στρογγυλή φόρμα με μεμβράνη τροφίμων, βάζουμε το μισό μείγμα, απλώνουμε τους σπόρους ροδιού και προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα. Πιέζουμε στρώνοντας την επιφάνεια με ένα κουτάλι και τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο.
Βήμα 3
Λίγο προτού σερβίρουμε αναποδογυρίζουμε, αφαιρούμε τη μεμβράνη και πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς, τους οποίους πιέζουμε για να κολλήσουν σε όλη την επιφάνεια. Σερβίρουμε την τερίνα με παξιμάδια, κριτσίνια και ψωμί της επιλογής μας.