Εμείς το λέμε κουρκούτι, οι Ιάπωνες τεμπούρα. Σε κάθε περίπτωση, δίνει τέλεια τραγανά λαχανικά ό,τι πρέπει για ορεκτικό και συνοδευτικό για το κρασί, την μπίρα ή το σάκε σας.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το καλαμποκάλευρο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα σε σκόνη και το αλάτι. Προσθέτετε το ανθρακούχο νερό ή τη σόδα και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Αν το μίγμα είναι πολύ πηχτό, προσθέτετε μέσα ένα παγάκι και ανακατεύετε.
Κόβετε τα λαχανικά σε στικς και ροδέλες. Τα βυθίζετε στο μίγμα και τα τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνετε να σταθούν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας πριν τα σερβίρετε.
Μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος και συνοδεύετε με σόγια σος σε μπολάκι για να τα βουτάτε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το καλαμποκάλευρο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα σε σκόνη και το αλάτι. Προσθέτετε το ανθρακούχο νερό ή τη σόδα και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Βήμα 2
Αν το μίγμα είναι πολύ πηχτό, προσθέτετε μέσα ένα παγάκι και ανακατεύετε.
Βήμα 3
Κόβετε τα λαχανικά σε στικς και ροδέλες. Τα βυθίζετε στο μίγμα και τα τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνετε να σταθούν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας πριν τα σερβίρετε.
Βήμα 4
Μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος και συνοδεύετε με σόγια σος σε μπολάκι για να τα βουτάτε.