tarta sable breton_anoigma
clock icon
60'

Τάρτα sablé breton με μυζήθρα και φρούτα

Υλικά

    Μερίδες: 6-8

    Για την τάρτα

  • 80 γρ. κρόκους αυγών
  • 160 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 λεμόνι, το ξύσμα
  • Για την κρέμα μυζήθρας

  • 300 γρ. γλυκιά μυζήθρα Κρήτης
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 80 γρ. άχνη ζάχαρη

Tips

  • Αντί για γλυκιά μυζήθρα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο άλλο φρέσκο τυρί όπως ανθότυρο ή τυρομάλαμα Κρήτης, ακόμα και κάποιο κρεμώδες γαλοτύρι, καθώς όλα ταιριάζουν το ίδιο ωραία στη συγκεκριμένη συνταγή.

Μια τραγανή καλοκαιρινή τάρτα με αφράτη κρέμα μυζήθρας που μας φτιάχνει τη διάθεση.

Τάρτα: Στο μίξερ του πάγκου με το εξάρτημα φτερό χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο για 10΄ στην υψηλή ταχύτητα του μίξερ να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Έπειτα προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι και το ξύσμα λεμονιού και ομογενοποιούμε το μείγμα.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο τσέρκι για τάρτες το οποίο έχουμε ακουμπήσει σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Παγώνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Κατόπιν, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 150-160° C για 25΄-30΄. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Κρέμα μυζήθρας: Στο μίξερ πάγκου με το εξάρτημα σύρμα αφρατεύουμε τα υλικά μας μέχρι να σφίξουν. Απλώνουμε την κρέμα μυζήθρας πάνω στην τάρτα και στολίζουμε με τα φρούτα μας. Σερβίρουμε αμέσως.

Συνταγή: Pastry Chef Γιώργος Γιακουμάκης (Montèe authentic pastries) - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος - Φωτογραφία: Lambros Mentzos Photography

 

Διαδικασία

Βήμα 1

Τάρτα: Στο μίξερ του πάγκου με το εξάρτημα φτερό χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο για 10΄ στην υψηλή ταχύτητα του μίξερ να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Έπειτα προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι και το ξύσμα λεμονιού και ομογενοποιούμε το μείγμα.

Βήμα 2

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο τσέρκι για τάρτες το οποίο έχουμε ακουμπήσει σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Παγώνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Κατόπιν, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 150-160° C για 25΄-30΄. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Βήμα 3

Κρέμα μυζήθρας: Στο μίξερ πάγκου με το εξάρτημα σύρμα αφρατεύουμε τα υλικά μας μέχρι να σφίξουν. Απλώνουμε την κρέμα μυζήθρας πάνω στην τάρτα και στολίζουμε με τα φρούτα μας. Σερβίρουμε αμέσως.

Βήμα 4

Συνταγή: Pastry Chef Γιώργος Γιακουμάκης (Montèe authentic pastries) - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος - Φωτογραφία: Lambros Mentzos Photography