Μια τραγανή καλοκαιρινή τάρτα με αφράτη κρέμα μυζήθρας που μας φτιάχνει τη διάθεση.
Υλικά
- 80 γρ. κρόκους αυγών
- 160 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 160 γρ. ζάχαρη
- 225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 30 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 1 λεμόνι, το ξύσμα
- 300 γρ. γλυκιά μυζήθρα Κρήτης
- 200 ml κρέμα γάλακτος 35%
- 80 γρ. άχνη ζάχαρη
Μερίδες: 6-8
Για την τάρτα
Για την κρέμα μυζήθρας
Tips
- Αντί για γλυκιά μυζήθρα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο άλλο φρέσκο τυρί όπως ανθότυρο ή τυρομάλαμα Κρήτης, ακόμα και κάποιο κρεμώδες γαλοτύρι, καθώς όλα ταιριάζουν το ίδιο ωραία στη συγκεκριμένη συνταγή.
Διαδικασία
Βήμα 1
Τάρτα: Στο μίξερ του πάγκου με το εξάρτημα φτερό χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο για 10΄ στην υψηλή ταχύτητα του μίξερ να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Έπειτα προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι και το ξύσμα λεμονιού και ομογενοποιούμε το μείγμα.
Βήμα 2
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο τσέρκι για τάρτες το οποίο έχουμε ακουμπήσει σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Παγώνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Κατόπιν, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 150-160° C για 25΄-30΄. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Βήμα 3
Κρέμα μυζήθρας: Στο μίξερ πάγκου με το εξάρτημα σύρμα αφρατεύουμε τα υλικά μας μέχρι να σφίξουν. Απλώνουμε την κρέμα μυζήθρας πάνω στην τάρτα και στολίζουμε με τα φρούτα μας. Σερβίρουμε αμέσως.
Βήμα 4
Συνταγή: Pastry Chef Γιώργος Γιακουμάκης (Montèe authentic pastries) - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος - Φωτογραφία: Lambros Mentzos Photography