tarta_rodakina
clock icon
60'

Τάρτα με βρώμη και ροδάκινα

Υλικά

  • Μερίδες: 10
  • 150 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 150 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 350 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
  • 1 κονσέρβα ροδάκινα κομπόστα
  • Για το άλειμμα του σκεύους

  • βούτυρο
  • αλεύρι

Αυτή η εντυπωσιακή τάρτα με ροδάκινα δεν είναι μόνο απολαυστική αλλά και υγιεινή, εξαιτίας της βρώμης που περιέχει στη ζύμη της.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκάλι με το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τη βρώμη, το μπέικιν πάουντερ και, τέλος, το ξύσμα πορτοκαλιού και ομογενοποιούμε.Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί ή τσέρκι διαμέτρου 20 εκ., το οποίο έχουμε πρώτα βουτυρώσει και αλευρώσει. Πιέζουμε πολύ καλά προς τα κάτω δημιουργώντας ταυτόχρονα τοιχώματα περιμετρικά των πλαϊνών του σκεύους. Στραγγίζουμε τα ροδάκινα, τα κόβουμε σε χοντρές φέτες και τα τοποθετούμε στην τάρτα σε όμορφο σχήμα.

Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 40΄, μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να γίνει τραγανή. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Food styling: Κατερίνα Λυκουρέση - Φωτογραφία: Studio Lm

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκάλι με το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τη βρώμη, το μπέικιν πάουντερ και, τέλος, το ξύσμα πορτοκαλιού και ομογενοποιούμε.Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί ή τσέρκι διαμέτρου 20 εκ., το οποίο έχουμε πρώτα βουτυρώσει και αλευρώσει. Πιέζουμε πολύ καλά προς τα κάτω δημιουργώντας ταυτόχρονα τοιχώματα περιμετρικά των πλαϊνών του σκεύους. Στραγγίζουμε τα ροδάκινα, τα κόβουμε σε χοντρές φέτες και τα τοποθετούμε στην τάρτα σε όμορφο σχήμα.

Βήμα 2

Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 40΄, μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να γίνει τραγανή. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Food styling: Κατερίνα Λυκουρέση - Φωτογραφία: Studio Lm