Μια πίτα που θα φέρει το καλοκαίρι στο πιάτο σας!
Υλικά
- 2 φλιτζάνια αλεύρι
- 145γρ. βούτυρο παγωμένο
- 2-3 κουτ. σούπας νερό παγωμένο
- 3 ντομάτες, σε ροδέλες
- 3 μελιτζάνες μέτριες, κομμένες κυδωνάτες
- 200γρ. φέτα χοντροτριμμένη
- 1 κεφάλι σκόρδο
- 2 κρεμμύδια μέτρια, κομμένα στα τέσσερα
- 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας φύλλα μαντζουράνας ή ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη ζύμη
Για τη γέμιση
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Κόβετε το παγωμένο βούτυρο σε κύβους και το χτυπάτε στο μίξερ με το αλεύρι μέχρι το μίγμα να γίνει μικρά ψίχουλα. Προσθέτετε το νερό και ζυμώνετε ελαφρά μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη. Τυλίγετε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνετε για 30 λεπτά στο ψυγείο.Βήμα 2
Βάζετε το σκόρδο, τα κρεμμύδια, τις μελιτζάνες και τις ντομάτες σε ένα μεγάλο ταψί και τα ραντίζετε με το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ψήνετε για 20 λεπτά περίπου και αφήνετε τα λαχανικά να κρυώσουν. Έπειτα καθαρίζετε το σκόρδο από τις φλούδες και το λιώνετε με ένα πιρούνι.Βήμα 3
Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε τη ζύμη σε κύκλο διαμέτρου 30εκ. και πάχους 3χιλ. Απλώνετε τη ζύμη σε ένα ταψί, την αλείφετε με την πάστα σκόρδου και τοποθετείτε τα λαχανικά στη μέση αφήνοντας τριγύρω περιθώριο 6εκ.Βήμα 4
Ρίχνετε τη φέτα και τη μαντζουράνα πάνω από τα λαχανικά και διπλώνετε τη ζύμη γυρνώντας τις άκρες της προς τα μέσα. Αφήνετε την τάρτα να ξεκουραστεί για 20 λεπτά και ύστερα την ψήνετε για 45 λεπτά. Τη σερβίρετε ζεστή ή χλιαρή.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος-Food Styling: Tina Webb