Μία ελαφριά μεσογειακή τάρτα με “χωριάτικο” αέρα…
Υλικά
- 1 φύλλο για τάρτα έτοιμο (τετράγωνο)
- 250γρ. φέτα λιωμένη με πιρούνι
- 1 γιαούρτι στραγγιστό
- 2 αβγά
- 10 ελιές
- 5-6 ντομάτες λιαστές
- 1 κρεμμύδι σε φέτες
- 1 πιπεριά πράσινη σε λεπτές ροδέλες
- 2 ντομάτες σε ροδέλες
- 1 κορφούλα βασιλικού
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- λίγο ελαιόλαδο
- ελιές ψιλοκομμένες
- αγγούρι σε λεπτές φέτες
- κάππαρη
Για τη γέμιση
Για τη διακόσμηση
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Στρώνετε το φύλλο της ζύμης σε ταψάκι ή ταρτιέρα καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά της, κόβετε όση ζύμη εξέχει και ύστερα την τρυπάτε παντού με πιρούνι. Την προψήνετε για 15 λεπτά και αφήνετε να κρυώσει λίγο.Βήμα 2
Αναμειγνύετε τη φέτα με το γιαούρτι και τα αβγά και νοστιμίζετε το μίγμα με αλατοπίπερο, ρίγανη και βασιλικό. Ανακατεύετε μέσα τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες και αδειάζετε το μίγμα στην προψημένη τάρτα.Βήμα 3
Σοτάρετε με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το αλατίζετε και το τραβάτε από τη φωτιά.Βήμα 4
Στρώνετε την επιφάνεια του μίγματος του τυριού με φέτες ντομάτας και πιπεριάς τοποθετώντας τες εναλλάξ, αλατίζετε ελαφρά και απλώνετε από πάνω τα σοταρισμένα κρεμμύδια.Βήμα 5
Ψήνετε την τάρτα στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει η βάση και η επιφάνειά της. Σερβίρετε την τάρτα διακοσμώντας με λεπτές φετούλες αγγουριού, ψιλοκομμένες ελιές και κάππαρη.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης- Food Styling: Αντωνία Κατή